Kolmisen vuosikymmentä sitten esitellyt AKG K-1000 -kuulokkeet – tai pikemminkin korvakaiuttimet – olivat avoimet sanan kirjaimellisemmassa merkityksessä. Kuulokkeet sai käännettyä irti korvanlehdistä, jolloin ne tarjosivat kaiutinmaisempaa äänikuvaa. Yksi avoimen designin lähtökohdista oli myös välttää suljettujen kuulokkeiden aiheuttamaa korvien lämpenemisestä.

Kaksi kolmesta alkuperäisten kuulokkeiden suunnittelijoista eli Heinz Renner ja Helmut Ryback ovat tuomassa markkinoille uudistetun version klassikkokuulokkeista. Mysphere 3.1 -kuulokkeissa on sama idea, eli käännettävät kuulokeosat neliskanttisella 40 x 40 millimetrin kokoisella dynaamisella elementillä, jonka liikepoikkeama on 4 mm. Magneettina on neodyymi N52.

Apuna suunnittelussa on käytetty uusimpia konsteja, kuten tietokonesimulointeja, psykoakustiikan tapaisia mittausmetodeja ja laservibrometriä. Materiaaleina on käytetty alumiinia ja ruostumatonta terästä. Designia on hieman virtaviivaistettu ja nykyaikaistettu. Panta on portaattomasti säädettävä. Elementit on suojattu roiskeilta vettä pitävällä kankaalla. Kummatkin kuulokeosat saa irrotettua pannasta ilman työkaluja. Kuuloketyynyt ovat magneettikiinnitteiset. Johto on samanpituinen molempiin elementteihin.

Originaalien yksi kompastuskivi eli herkkyys on harpannut originaalien 74 dB/mW tasosta peräti lukemaan 96 dB / mW. Impedanssissa on myös tapahtunut suuri muutos, sillä vanhan mallin 120 ohmin sijaan uudessa on 15 ohmia. Taajuusvaste yltää 20 hertsistä 40 kilohertsiin (-10 dB). Painoa on 330 grammaa ilman johtoa.

Hinnat alkaen 3 500 dollaria.

mysphere.at