Älykelloistaan paremmin tunnettu kiinalainen Amazfit on esitellyt CES 2020 -messuilla PowerBuds -ja ZenBuds-kuulokkeet. Molemmat ovat täyslangattomia. Kelloista tuttuna ominaisuutena kuulokkeissa on sykemittaus.

PowerBuds-kuulokkeet on tarkoitettu vauhdikkaampaan menoon esimerkiksi urheilusuorituksia ajatellen. Kuulokkeet on luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyydeltään IP55-sertifikaatin mukaisesti, joten niiden ei pitäisi säikähtää roiskeita. Painoa kuulokkeilla on ainoastaan 6 grammaa.

Ympäristön äänet pystyy halutessaan päästämään kuulokkeisiin turvallisuuden lisäämiseksi. Pysyvyyden parantamiseksi kuulokkeisiin pystyy kiinnittämään sangat magneettisesti. Kuulokkeissa on kaksi mikrofonia, jotka huolehtivat myös ympäristöäänien vaimentamisesta puheluiden aikana. Kosketuseleillä voi hallita toistoa, vastata puheluihin ja aktivoida Google Assistant -puheohjauksen.

Virtaa PowerBuds-kuulokkeissa riittää yhdellä latauksella kahdeksaksi tunniksi. Latauskotelon avulla kuulokkeet pystyy lataamaan reissussa täyteen kahdesti. Ensimmäisille markkinoille kuulokkeet saapuvat helmikuussa.

Amazfit ZenBuds -kuulokkeet taas on tarkoitettu leppoisampaan menoon, eli nukahtamiseen ja unen laadun parantamiseen. Kuulokkeista pystyy kuuntelemaan rauhoittavia ääniä ja ne blokkaavat ympäristöääniä. Kun käyttäjä nukahtaa, äänentoisto katkeaa.

Jotta ZenBudsit eivät jäisi toimettomiksi nukkumisen aikana, ne valvovat sykettä, liikkumista ja nukkumisasentoa. Kuulokkeilla voi myös herättää itsensä lempeästi hiljalleen nousevan äänenvoimakkuuden ansiosta. Toistosta huolehtivat Balanced Armature -tyyppiset elementit.

Akun luvataan kestävän 12 tuntia, ja mukana tulevan latauskotelon luvataan tarjoavaan 56 tunniksi lisää virtaa. Painoa on vielä PowerBudseja vähemmän eli 1,78 grammaa. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin ja millä hinnalla Amazfit ZenBuds -kuulokkeet saapuvat myyntiin.

en.amazfit.com