1980- ja 1990-lukujen taitteessa kiisteltiin siitä, kumpi oli kovempi: Amiga 500 vai Atari ST. Se oli sitä aikaa, kun valtakunnan virallinen tietokone kuusnelonen alkoi olla menneen talven lumia, mutta PC:t eivät vielä olleet aivan parhaimmillaan pelikäytössä. Kilpakaksikosta molemmat olivat myös pystyviä musiikintekokäytössä. Myyntimäärällän taistelun voitti Amiga 500.

Kohta on mahdollista palata taas noihin aikoihin, sillä maaliskuun lopussa 2022 ilmestyy THEA500 Mini. Valmistajana on Retro Games, joka on julkaissut aikaisemmin kolme erilaista Commodore 64:n retroversiota ja VIC 20:n uusintapainoksen. Varsin loogista onkin, että seuraavana vuorossa on juuri Amiga 500. Nimestään ja ulkonäöstään huolimatta Amiga 500 Mini emuloi myös A600- ja A1200-malleja.

Mukana tulee hiiri ja peliohjain. Naputtelu hoituu USB-näppäimistöllä tai virtuaalinäppäiksellä. Toisin kuin aikanaan, pelitilanteen pystyy nyt tallentamaan vapaasti. Aivan alusta ei siis tarvitse Game Overin jälkeen aloittaa. Pelilistaus herättänee lämpimiä muistoja tuon ajan peliharrastajissa, ja tarvittaessa lisää pelejä saa ladattua USB-tikulla, ei sentään yhdysrakenteisella korppuasemalla.

Sisäänrakennettuna ovat seuraavat pelit:

Alien Breed 3D

Alien Breed: Special Edition’92

Another World

Arcade Pool

ATR: All Terrain Racing

Battle Chess

Cadaver

California Games

The Chaos Engine

Dragons Breath

F-16 Combat Pilot

Kick Off 2

The Lost Patrol

Paradroid 90

Pinball Dreams

Project-X: Special Edition 93

Qwak, The Sentinel

Simon the Sorcerer

Speedball 2: Brutal Deluxe

Stunt Car Racer

Super Cars II

Titus The Fox: To Marrakech And Back

Worms: The Director’s Cut

Zool: Ninja Of The ”Nth” Dimension

www.retrogames.biz