HMD Global on julkistanut listan 17 Nokian puhelimista, jotka saavat Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Samalla yhtiö kertoi myös, millä aikataululla päivitys saapuu mihinkin malliin. Päivitykset saapuvat ensiksi tuoreehkoihin kärkipuhelimiin ja siitä edullisempiin ja iäkkäämpiin malleihin. Lisäksi syyskuun IFA-messuilla ilmestyviin uusiin malleihin on tulossa kymppiversio.

Useimmat Nokian puhelimista ovat jo pitkään kuuluneet Android One -ohjelmaan, joka takaa käyttöjärjestelmäpäivitykset kahdeksi vuodeksi ja tietoturvapäivitykset kolmeksi vuodeksi puhelimen julkistamisesta. Siinä mielessä näinkin monen mallin päivitykset eivät tule yllätyksenä.

Vuoden 2019 lokakuun ja joulukuun välillä luvataan päivitykset Nokia 7.1, Nokia 8.1, ja Nokia 9 PureView -malleille. Vuodenvaihteessa vuorossa ovat Nokia 6,1, Nokia 6.1 Plus ja Nokia 7 Plus ja vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Nokia 2.2, Nokia 3.1 Plus, Nokia 3.2, Nokia 4.2, Nokia 1 Plus, Nokia 5.1 Plus ja Nokia 8 Sirocco. Viimeisten joukossa vuoden 2020 toisella neljänneksellä päivityksen saavat Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1 ja Nokia 1.

www.hmdglobal.com