Google julkaisee Android O:n maanantai-iltana. Yhtiö on julkistanut verkossa laskurin, joka näyttää paljonko aikaa on jäljellä julkistushetkeen. Se tapahtuu maanantaina kello 21.40 live-lähetyksessä New Yorkista.

Uudistuksiin kuuluvat helpottunut ilmoitusten hallinta, uudet ja uudistetut emojit sekä akunkestoa lisäävät sovellusten taustatoiminnan rajoitukset. Lisäksi Pixel- ja Nexus-laitteisiin tulee kuva kuvassa -ominaisuus.

Odotettavissa on, että käyttöjärjestelmä on heti saatavana Google Pixelille, Pixel C:lle, LG Nexus 5X:lle, Huawei Nexus 6P:lle ja Nexus Player -mediasoittimelle. Muut valmistajat noudattavat omia aikataulujaan. Odotettavissa kuitenkin on, että esimerkiksi melko puhtaita versioita käyttävät Nokia ja Motorola seuraavat pian perässä.

Vielä ei ole täyttä varmuutta, mikä uuden Android-version virallinen nimi tulee olemaan, mutta Oreo näyttää todennäköisimmältä viimeistään sen jälkeen, kun Google latasi Google+:aan teaservideon, jonka tiedostonimessä on Oreo. Videon nimi on sittemmin vaihdettu.

Asiasta kertoi Mobiili.fi.