Apple on julkistanut mallistonsa edullisemman pään tabletteja eli uudistetun iPad Airin ja iPad minin. Molemmat tukevat nyt ensimmäisen sukupolven Apple Pencil -kosketuskynää. Ennestään iPad-mallistoon kuuluvat 9,7 tuuman iPad sekä kärkimalli iPad Pro, joka on saatavilla 11 ja 12,9 tuuman kokoisena.

Uusi iPad Air on varustettu 10,5 tuuman Retina-näytöllä, joka yltää 2 224 x 1 668 pikseliin. True Tone -toiminto säätää väritoistoa ympäristön mukaan. Edeltävään malliin verrattuna runkoa on saatu 1,5 millimetriä ohuemmaksi. Kotipainikkeesta löytyy Touch ID -sormenjälkilukija. Jos pelkkä näytön näpyttely ei houkuta, laite tukee myös Smart Keyboard -näppäimistöä.

Järjestelmäpiirinä on nyt tehokkaampi A12 Bionic ja tallennustilaa on mallista riippuen 64 tai 256 gigatavun verran. Takaa on kahdeksan megapikselin kennolla varustettu kamera, jossa on f/2,4 aukko. Selfiet puolestaan hoituvat seitsemän megapikselin kameralla, jossa on f/2,2-aukko. Tabletissa on myös Lightning-liitäntä ja perinteinen kuulokeliitäntä.

Tabletissa on tarjolla kaksi mallia, joista 64 gigatavun tallennusmuistilla varustettu maksaa pelkällä Wi-Fi-yhteydellä 579 euroa ja Wi-Fi- ja mobiiliyhteydellä 719 euroa. 256 gigatavun versio puolestaan maksaa pelkällä Wi-Fi-yhteydellä 749 euroa ja Wi-Fi- ja mobiiliyhteyksillä 889 euroa.

Uudistetussa iPad minissä puolestaan on edellisten mallien tavoin 7,9 tuuman Retina-näyttö. Sekin tukee nyt True Tone -toimintoa ja laajaa DCI-P3 -väriskaalaan. Kirkkautta on lisätty 25 prosenttia. Uutta on Touch ID -sormenjälkilukijalla varustettu kotipainike.

A12 Bionic -järjestelmäpiirin luvataan siivittävän iPad minin peruslaskennassa kolminkertaiseen nopeuteen ja grafiikkasuorituskyvyssä yhdeksänkertaiseen nopeuteen edelliseen iPad miniin verrattuna. Kamerat ovat edessä ja takana samat kuin iPad Airissa.

Tallennusmuistivaihtoehdot ovat iPad minissä samat kuin Airissa. Wi-Fillä varustettu 64 gigatavun versio maksaa 469 euroa, lisäksi mobiiliyhteydellä varustettu on hinnaltaan 609 euroa. 256 gigatavun Wi-Fi-versio maksaa 639 euroa ja mobiiliyhteydelläkin varustettu 779 euroa.

Tabletit ovat nyt saatavilla Applen verkkokaupasta. Värivaihtoehtoina molemmissa on tähtiharmaa, hopea ja kulta. Mobiiliyhteydellä varustetuissa malliessa on sekä nano-sim-korttipaikka että integroitu eSIM.

www.apple.com/fi