Applen uudet iPhone 8 -sarjan puhelimet, Watch 3 ja Apple TV 4K tulivat eilen ennakkomyyntiin. Kauan laitteita ei tarvitse odottaa kauppoihinkaan, sillä niiden toimitusten ja myynnin pitäisi alkaa 22.9. Ennakkoon uutuudet voi tilata Applen omasta kaupasta sekä ainakin osalta jälleenmyyjistä kuten operaattoreilta ja suurilta ketjuilta.

iPhone 8:n perusmallin näytön koko on sama 4,7 tuumaa kuin edeltäjässään iPhone 7:ssa, ja Plus-mallin 5,5 tuumaa. Takaosa on edeltäjän alumiinirakenteesta poiketen lasipintainen. Uutta on myös langaton latausmahdollisuus. Puhelin on vedenkestävä.

Uutta on kuusiytiminen A11 Bionic -järjestelmäpiiri, jossa on kaksi aikaisempaa 25 prosenttia nopeampaa tehoydintä ja neljä 70 prosenttia nopeampaa vähävirtaista ydintä. Järjestelmäpiiriin on integroitu myös grafiikkapiiri, jonka kerrotaan kuluttavan puolet vähemmän virtaa mutta olevan 30 prosenttia nopeampi.

Takakameroiden automaattitarkennuksen luvataan parantuneen hämärässä. Megapikselimäärät ovat pysyneet samassa 12:ssa. Kamerat on kalibroitu lisättyä todellisuutta varten. Hieman irvailtuna ominaisuutena on Portrait Lightning, jolla kuviin voi tuoda valoefektejä. 4K-videokuvauksen nopeus on nyt 60 ruutua sekunnissa ja 1080p-laatuisena 240 ruutua.

Näytön valkotasapaino muuttuu ympäristön valoisuuden mukaan. 64 gigatavun tallennustilalla varustetun mallin hinta on 829 € ja 256 gigaisena 999 €. Plus maksaa 64 gigatavuisena 939 € ja 256 gigatavun muistilla 1 109 €

Watch Series 3 -älykellosta myydään Suomessa ainakin toistaiseksi vain gps:llä varustettua mobiiliverkkoyhteydetöntä mallia, sillä sen käyttämää integroitua eSIM:iä eivät suomalaiset operaattorit tue.

Mobiilinetti oli Watch 3:n olennaisin uudistus edeltäjäänsä verrattuna, sillä se tuo kelloon mahdollisuuden puhua puheluja, lähettää viestejä ja kuunnella suoratoistopalveluita. Ainoa varsinainen uusi ominaisuus on barometri-korkeusmittari. Parannettuja ominaisuuksia sen sijaan ovat paranneltu Siri-puheohjaus sekä S3-järjestelmäpiiri ja W2 -yhteyspiiri, joiden luvataan olevan nopeampia.

Sen 38 mm kokoisen mallin hinnat alkavat 379 eurosta ja 42-millimetrisen 409 eurosta. Saatavilla on ainoastaan alumiinirunkoinen malli joko Applen omalla perusrannekkeella varustettuna tai Nike+-rannekkeella.

Apple TV 4K:n hinnat ovat 32 gigatavun tallennustilalla 199 € ja 64 gigalla 219 €. Siitä löydät tarkempaa tietoa täältä. Apple iPhone X:n hinta 64 gigatavun tallennustilalla on 1 179 € ja 256 gigan tilalla 1 349 €. Siitä löydät tarkemmat tiedot täältä.

www.apple.fi