Astell & Kern on päivittänyt kannettavan AK70-musiikkitoistimensa MKII -versioon. Siinä on edellisestä poiketen kaksi DA-muunninta – yksi molemmille kanaville. Laitetta voi käyttää myös usb-dacina. Signaali kulkee kanavissa erillisenä alusta loppuun asti.

DA-muunnin pystyy 24-bittiseen ja 192 kHz toistoon. Myös 32-bittistä ja enintään 384 kHz ääntä voi toistaa, mutta se alassämplätään. Samoin dsd 64 ja 128 alassämplätään ja muunnetaan pcm-muotoon.

Laitteessa on Bluetooth- ja Wi-Fi -yhteydet. Se on myös yhteensopiva AK Connect -sovelluksen kanssa, jonka voi ladata iOS- ja Android -mobiililaitteisiin. Sen kautta voi toistaa DLNA/NAS -verkkolevyä sekä käyttää suoratoistopalveluita kuten Tidalia.

AK70 MKII:ssa on 3,3-tuumainen kosketusnäyttö. Sisäistä muistitilaa on 64 gigatavua, mutta sen voi laajentaa microSD-kortilla 200 gigatavuun asti. Soittimen yläosasta löytyy balansoitu 2,4 mm nelinapainen sekä perinteinen balansoimaton 3,5 mm lähtöliitäntä. Sivussa on jo lähes Astell & Kernin tavaramerkiksi muodostunut äänenvoimakkuuden säädin.

Akun kapasiteetti on nostettu edeltäjään verrattuna 2 200 milliampeeritunnista 2 500 milliampeerituntiin. Paksuutta on tullut lisää kaksi millimetriä ja painoa 18 grammaa.

Toistin tulee saataville lokakuussa. Värivaihtoehtona on musta.

www.astellnkern.com