Asus julkisti Zenfone 6 -puhelimen, joka tarjoaa vakuuttavia teknisiä ominaisuuksia huomattavasti halvemmalla kuin suurin osa Android-huippupuhelimista. Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joissa puhelin saapuu kauppoihin.

Kohokohtana on Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka on tämän hetken tehokkaimpia. Ram-käyttömuistia on 6 tai 8 gigatavua mallista riippuen. Edullisimmassa mallissa on huippupuhelimeksi vaatimaton 64 gigatavun tallennusmuisti, mutta tarjolla on myös kilpailukykyisemmät 128 ja 256 gigatavun vaihtoehdot. Lisäksi muistikorttipaikka tarjoaa mahdollisuuden laajentaa tilaa aina kahteen teratavuun asti.

Vaikka puhelimessa on vain kaksoiskamera, siinä on kuitenkin 48 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin ultralaajakulmainen kakkoskamera. Samat kamerat toimivat kääntömekanismin ansiosta myös selfie-kameroina. Näyttö on 6,4 tuuman kokoinen ja se yltää 2 340 x 1 080 pikselin tarkkuuteen. Lovea näytössä ei ole, joten näyttö-runkosuhteeksi ilmoitetaan 92 prosenttia.

Myös akku on 5000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan tavallista järeämpi. Se tukee Quick Charge 4.0 -pikalatausta. Zenfone 6:ssa on stereokaiuttimet ja kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmä on toistaiseksi uusin Android 9 Pie ja se on kuorrutettu ZenUI 6 -käyttöliittymällä. Tunnistautuminen tapahtuu sormenjälkilukijan avulla.

Ennakkomyynti on nyt käynnissä Suomessa, ja sitä on saatavilla ainakin Elisalta, Powerista ja Telialta. Toimitusten luvataan alkavan 25. toukokuuta. Kuuden gigatavun ram-muistilla ja 64 gigatavun tallennusmuistilla varustettu halvin versio maksaa 499 euroa ja jos tallennusmuisti tuplataan, hinta on 559 euroa. Järein 8 + 256 gigatavun malli maksaa sekin varsin maltilliset 599 euroa. Värivaihtoehdot ovat Midnight Black ja Twilight Silver.

www.asus.com