Kaiuttimistaan parhaiten tunnettu brittiläinen ATC on esitellyt uuden SIA2-100-stereovahvistimen ja CD2-cd-soittimen. Molemmat ovat kolmanneksen tavallista kapeampia, joten ne vaativat hieman perinteistä hifiä vähemmän tilaa.

CD2-soittimen harjatusta alumiinista valmistettu, titaaninvärinen etupaneeli on varsin järeä 12 millin paksuudella. Sisällä on TEAC 5020A-AT -mekanismi ja da-muunnosta vastaa AKM:n piiri. Toistoa on hiottu ATC:n omilla analogisilla suotimilla. Lähdöt löytyvät balansoimattomana rca:na ja balansoituna xlr:nä. Jos haluaa käyttää ulkoista da-muunninta, niin sekin onnistuu optisten ja koaksiaalisten liitäntöjen avulla.

SIA2-100-vahvistimessa on puolestaan kaksi paria analogisia sisääntuloja, 3,5 millinen aux-sisääntulo sekä optinen, koaksiaalinen ja usb-b-sisääntuloa. Vahvistimessa on 32 bitin ja 384 kilohertsin pcm-laatuun sekä dsd128-toistoon yltävä da-muunnin. Tehoa ilmoitetaan 200 wattia kahdeksan ohmin kuormalla. Etu- ja päätevahvistimelle on erilliset virtalähteet ylikuulumisen ja säröytymisen vähentämiseksi.

Kuulokekuuntelua varten on a-luokan kuulokevahvistin, jossa on 6,3 millimetrin kuulokelähtö. Edessä olevalla näppäimellä voi valita toistolähteen ja äänenvoimakkuuden säätö onnistuu ALPSin valmistamalla potentiometrillä.

Hinnat ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa, mutta Britanniassa cd-soitin maksaa 2 349 puntaa ja vahvistin 2 500 puntaa. Siellä ne tulevat saataville huhtikuussa.

www.atcloudspeakers.co.uk

www.ultimateaudio.fi