Kalifornialainen planaarikuuloke-ekspertti Audeze on esitellyt NAMM 2022 -tapahtumassa uudet MM-500-kuulokkeet. Ne on tarkoitettu ennen kaikkea äänenkäsittelyn ammattilaisille, mutta miksei muillekin tinkimätöntä toistoa etsiville.

MM-kirjainlyhenne tulee Grammy-palkitun tuottajan Manny Marroquinin nimikirjaimista. Audeze on pestannut hänet ammattilaitteiden tuotepäälliköksi. Hän on työskennellyt muun muassa Whitney Houstonin, Alicia Keysin, Bruno Marsin, Pharell Williamsin ja Ed Sheeranin taustalla. Marroquinin hyppysistä on lähtenyt sata kappaletta Billboardin Top 10 -listalle päätyneitä albumeja.

Uutuuskuulokkeet perustuvat LCD-sarjan kuulokemalleihin, mutta hinta on edullisempi. Audeze on nimittäin lisännyt tuotantokapasiteettia tehtaillaan ja automatisoinut muun muassa alumiiniosien ja elementtien kriittisten osien valmistusta. Samalla luvataan laadun olevan parempaa ja tasaisempaa. Painoa on vähemmän kuin LCD-X-mallissa.

Kuulokkeet on suunniteltu pitkiin kuuntelusessioihin, ja niillä tehtyjen miksausten luvataan välittyvän hyvin myös muihin toistolaitteistoihin. Painoa on 495 grammaa. Avoimen rakenteen ja 90 millimetrin magnetostaattisten elementtien ansiosta kuulokkeiden luvataan soveltuvan joka tilanteeseen.

Korvalliset on päällystetty ylellisellä nahalla. Säädettävä sanka on terästä ja kuulokkeiden rakenne on alumiinia. Taajuusvasteen luvataan olevan erityisen tasainen ja toiston tarkkaa. Transienttien luvataan planaarielementin keveyden ja kalvon ohuuden ansiosta salamannopeita. Äänenpainetta ilmoitetaan maksimissaan jopa yli 130 desibeliä, ja herkkyys on 100 desibeliä/milliwatti. Impedanssi on 18 ohmia.

Kuulokkeiden arvioidaan saapuvan markkinoille elokuussa 2022. Mukana tulee kierrejohto ja kuljetuslaatikko. Suomessa hintaa on 1 999 €.

www.audeze.com

www.verkkokauppa.com