Audio Technica on esitellyt kuusi uutta äänirasiaa. Ne ovat kaikki budjettiluokkaan sijoittuvia moving magnet -tyyppisiä malleja, mutta tarjoavat toisistaan poikkeavia neuloja erilaisiin käyttötarpeisiin.

AT-VM95E korvaa mainiona budjettirasiana tunnetun AT95E:n. Siihen verrattuna parannusta on tullut äänen lähtötasoon, dynaamiseen alueeseen ja taajuusvasteeseen. Neulavarsi on alumiinia, neula on elliptinen ja puhekelat on uudistettu. Lähtöjännite on nyt neljä millivolttia.

Edullisemmassa AT-VM95C:ssä on kartiomainen neula ja niin ikään alumiininen neulavarsi ja uudistetut puhekelat. Loput mallit ovat VM95E:tä kalliimpia.

AT-VM95EN -mallin neula on elliptinen, kun taas AT-VM95ML -mallissa on Line Contact MicroLinear -neula, jonka muodon valmistaja kertoo noudattelevan pitkälti masterlevyjen kaiverrusneulan muotoa. Tuloksena luvataan olevan vähemmän kulumista ja parempi ylärekisterin toisto.

AT-VM95SH:ssa on Line Contact Shibata -neula, jonka kuvataan muistuttavan Line Contact -hiottua neulaa, mutta tarjoavan lämmintä keskialueen toistoa sekä runsasta ja rikasta bassotoistoa.

Kiinnostavana vaihtoehtona löytyy AT-VM95SP -neula, joka on tarkoitettu 78 kierroksen nopeudella pyörivien savikiekkojen soittoon. Kaikkiin rasiamalleihin on saatavilla myös varaneulat.

Suomen hinnat ja saatavuus eivät ole vielä tiedossa.

eu.audio-technica.com