Japanilainen Audio-Technica on esitellyt 60-vuotisjuhliensa kunniaksi uudet kuulokkeet. ATH-WB2022-kuulokkeita voi käyttää niin langallisesti kuin langattomastikin. Kuulokkeiden kupit on valmistettu kolmesta eri puulajista – mahongista, vaahterasta ja pähkinäpuusta. Elementit ovat kooltaan 45 millimetriä. Tuloksena on Audio-Technican mukaan luonnollinen, vivahteikas ja ilmaisuvoimainen soundi rikkailla yksityiskohdilla.

Langallisesti toisto hoituu balansoidusti. Kuulokkeissa on molemmissa kanavissa omat operaatiovahvistimensa sekä 24-bittiset DA-muuntimensa, jotka yltävät 96 kilohertsin näytteenottotaajuuteen, joka on käytössä sekä langallisesti USB-liitännän kautta kuin langattomastikin kuunnellessa. Kanavaerottelun luvataan olevan erinomaista ja ylikuulumista kanavien välillä ei pitäisi olla.

Langattomalla puolella tuettuna on Multipoint, joten kuulokkeet on mahdollista liittää samanaikaisesti kahteen laitteeseen. Tuettuna on AAC- ja SBC -koodekkien ohella LDAC. Tarjolla on matalalatenssinen tila. Ladattavissa on myös Audio-Technica Connect -sovellus Android- ja iOS-puhelimille. Sieltä löytyy viisi taajuuskorjaimen esivalintaa. Lisäksi voi valita neljän äänenvoimakkuustason väliltä.

Akuille luvataan käyttöaikaa yhdeksäksi tunniksi, minkä jälkeen kuuntelua voi jatkaa langallisesti. Kuulokkeet katkaisevat automaattisesti virran, kun kuulokkeet eivät ole olleet viiteen minuuttiin yhteydessä. Lataaminen tapahtuu 2,5 tunnissa.

Kuulokkeiden pehmusteet on päällystetty italialaisella Alcantara-kankaalla, joka on pehmoista ja mokkamaista materiaalia. Sen kerrotaan olevan valmistettu vastuullisesti ja hiilineutraalisti. Kuljetuskotelon on valmistanut yhdysvaltalainen Zero Halliburton, jonka valmistamissa koteloissa on kuljetettu muun muassa kiviä kuusta Apollo 11 -lennolla. Miksipä ei siis kuulokkeitakin.

Hintaa kuulokkeilla on valmistajan omassa verkkokaupassa 3 000 euroa.

audio-technica.com