Audio Technica on julkistanut uuden ATH-M60X-mallin. Kyseessä ovat kompaktit suljetut on-ear-kuulokkeet, jotka on tarkoitettu ennen kaikkea studio- ja dj-käyttöön. Niissä on käytetty samoja 45 millimetrin kuuloke-elementtejä kuin ATH-M50X-mallissa. Elementeissä neodyymimagneetit, ja puhekelat on käämitty kuparilla pinnoitetusta alumiinilangasta.

Taajuusalueen luvataan ulottuvan bassopuolella 15 hertsiin ja ylärekisterissä 28 kilohertsiin. Valmistaja lupaa toiston olevan poikkeuksellisen selkeä koko kaistalta. ATH-M60X-kuulokkeiden impedanssi on 38 ohmia, mikä on studiokuulokkeiksi maltillinen. Herkkyys puolestaan on 102 desibeliä. Niinpä niiden ajamisen pitäisi onnistua mobiililaitteillakin.

Yksi parannus on, että pehmusteet ovat sekä kuulokkeissa että pannassa muistivaahtoa. Niiden luvataan tarjoavan erinomaista eristystä ja mukavuutta. Molemmat ovat myös irrotettavia. Mukana tulee yksi kolmemetrinen suora johto, 1,2 metrin johto ja 1,2-3 m puhelinjohto sekä kuljetuspussi ja ruuvattava adapteri. Painoa kuulokkeilla on 200 grammaa ilman johtoa.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa Suomeen saapumisesta ja hinnasta, mutta ilmeisimmin hinta asettuu jonkin verran suosittujen ATH-M50X-kuulokkeiden yläpuolelle.

eu.audio-technica.com

www.soundtools.fi