Kiinalainen highend-valmistaja AURALiC on julkistanut kaksi uutta striimeriä. ALTAIR G1.1 ja ARIES G1.1 ovat seuraajia ALTAIR G1- ja ARIES G1 -malleille ja tuovat mukanaan AirPlay 2 -toiston.

Valmistajan mallistossa ARIES-nimi merkitsee on pelkkää toistinta ilman da-muunninta, ALTAIR puolestaan kaiken kattavaa da-muunninta, striimeriä ja serveriä. Lisäksi on tarjolla da-muuntimella varustettuja VEGA-striimereitä. G1-sarjalaiset ovat malliston edullisimpia. G1.1-malleja on parannettu painavammalla hopeanvärisellä alustalla, joka on peräisin kalliimmasta G2.1-mallista. Ulkonäön lisäksi se auttaa värähtelyjen vaimentamisessa.

ARIES-malliin voi ostaa nyt sisäisen muistin, johon pystyy tallettamaan musiikkitiedostoja PCM- ja DSD-muodossa. ALTAIRissa puolestaan on parannettu Femto-kello tarjoamassa tarkempaa da-muuntoa. Myös kuulokevahvistin on tehokkaampi.

Uutuuslaitteiden luvataan loistavan erityisesti korkearesoluutioisessa suoratoistossa, joka on AURALiCin sydämen asia muutenkin. PCM-ääntä laitteet tukevat 384 kilohertsin näytteenottotaajuudella, DSD-toistoa puolestaan 512 kertaa cd-ääntä korkeammalla näytteenottotaajuudella.

Laitteissa on AURALiCin oma Lightning-striimausalusta, jonka ensimmäinen versio näki päivänvalon 2014. Toisto onnistuu niin langallisesti Ethernetin kautta kuin langattomastikin Wi-Fin välityksellä. Sovelluksesta löytyy integroituna kattava valikoima niin korkearesoluutioisia kuin matalaresoluutioisiakin suoratoistopalveluita. Lisäksi mukana on AirPlay 2 ja Bluetooth. Laitteet ovat lisäksi Roon Ready, eli ne toimivat Roon-musiikkikirjasto-ohjelmiston kanssa.

Hallinta onnistuu iPhonella ja iPadilla Lightning DS -hallintaohjelmiston avulla. Hallinta muilla kuin Applen mobiililaitteilla ei onnistu. Syynä on muun muassa iOS-infrastruktuurin vakaus ja kattava saatavuus, mitkä ovat tärkeitä seikkoja verkkotoistossa. Muun kuin hallinnan osalta sen sijaan muutkin laitteet kelpaavat.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole vielä tiedossa.

www.auralic.com

www.kruunuradio.fi