Renkaistaan parhaiten tunnettu Continental uumoilee, että kaiuttimet katoavat tulevaisuuden autoista. Yhtiö on kehittänyt Ac2ated Sound -järjestelmän, jossa auton suurikokoiset sisäpinnat värähtelevät ja toimivat kaiuttimien korvikkeena. Äänenlaadun kuitenkin luvataan parantuvan ja olevan täysin uudenlainen. Asiasta kirjoitti New York Times.

Subbarin virkaa toimittaisi takaikkuna, kun taas keskiäänistä huolehtisivat auton tuulilasi, lattia, kojelauta ja istuimen kehykset. Diskantit taas tulisivat etusivulasin ja tuulilasin välisistä A-pilareista. Idea tuo mieleen esimerkiksi Sonyn televisiot, joissa televisioruutu itsessään toimii kaiuttimena AcousticSurface-tekniikan ansiosta.

Ääntä kuvataan mukaansatempaavaksi ja kolmiulotteiseksi ja sellaiseksi kuin kuulija olisi äänen sisällä. Järjestelmä on myös Continentalin mukaan huomattavasti perinteistä auton äänentoistolaitteistoa kevyempi, kuluttaa vähemmän sähköä ja vie vähemmän tilaa.

Yhtiö arvioi, että järjestelmä ilmestyisi autoihin vähitellen vuoteen 2021 mennessä. Merkkejä ei tässä vaiheessa vielä kerrota.

New York Timesin artikkeli löytyy täältä.