Otimme yhteyden Korvatunturille ja kysäisimme, mitä pukin kontista voisi löytyä tänä jouluna. Pajan av-osasto ehdotti muun muassa seuraavia tuotteita, joista osa on tullut tutuksi AVPlussan sivuilta jo aiemmin.

Kuvaa, ääntä ja muutakin kivaa kuusen alle:


Täyteläistä toistoa tyynystä

Kukapa ei pitäisi loikoilusta ja musiikin kuuntelusta? Kotimainen HUMU-äänityyny yhdistää ne molemmat. Kokeilimme tämän ihmelaitteen AVPlus-lehden numerossa 3/2017 ja totesimme homman toimivan. Tämä on mieluinen lahja hänelle, jolla on jo kaikkea, ja muutenkin tekniikasta kiinnostuneelle. Liitäntöinä ovat bluetooth ja 3,5 millimetrin plugi. Hinta: 299 €.
Lisätietoja ja myynti: www.hifistudio.fi


Vinyylisoitin huulilla


Ikinuorille rockin ystäville sopii lahjaksi Rollareiden klassisella huulilogolla koristeltu Pro-ject Rolling Stones Record Player -vinyylisoitin. Levylautanen on akryyliä. Värivaihtoehtoina
on mustaksi maalattu ja valkoiseksi maalattu. Äänivarsi on alumiinia ja rasiana laadukas Ortofon OM10. Hinta
Lisätietoja: www.ah-hifisystems.fi


 Saumaton ja klassinen jouluhifipaketti

Pioneerin X-CM66D-minisarja tarjoaa hifitoistoa tyylikkäässä ja kompaktissa joulupaketissa. Siinä on fm-radio, cd-soitin ja usb-liitäntä musiikkitiedostojen toistamista varten. Värivaihtoehtoina ovat pyökki/valkoinen ja pähkinä/musta. Täydellinen all-in-one-joululahja. Suositushinta: 299 €. Saatavana valtuutetuilta Pioneer-jälleenmyyjiltä.
Lisätietoja: www.pioneer-audiovisual.eu


 Äänenparantaja joulumatkalle

AudioQuestin DragonFly Red tarjoaa äänenparannusta digimaailmaan helpossa ja mukana kulkevassa paketissa. Pieni da-muunnin ja kuulokevahvistin tukee muun muassa korkearesoluutioääntä ja mqa-toistoa. Toimii tietokoneiden ja yhteensopivien mobiililaitteiden kanssa. Kokeiltu ja hyväksi todettu AVPlussan numerossa 1/2017. Suositushinta: 199 €.
Lisätietoja: www.mareks.fi


Tuplavinyyli Tähtien sota -fanille

Kuuletko voiman kutsun? Upeilla Millennium Falcon- ja Tie Fighter -hologrammeilla varustettu Star Wars: The Force Awakens -tuplaälppäri on takuuvarma lahjavinkki Star Wars -fanille. Levyt ovat 180 gramman vinyyliä. Hinta: 49 €.
Lisätietoja: www.ah-hifisystems.fi


Joulumuorinkin mieleen

Naimin Muso Qb kätkee sisäänsä kokonaisen langattoman musiikkijärjestelmän viidellä kaiutinelementillä ja kahdella passiivisäteilijällä. EISA-voittajassa on toistolähteinä suosituimmat suoratoistopalvelut, nettiradio, langattomat äänilähteet sekä analoginen ja optinen sisääntulo. Ja värinkin voi valita mieleisekseen. Suositushinta: 799 €.
Lisätietoja: www.kruunuradio.fi


Nettiradiosta joululaulut

Scansonicin i100:lla voi näppärästi päivittää perinnevahvistimensa nykyaikaan 15 000 nettiradioasemalla ja mediasoittimella. Laitteessa myös kuulokelähtö, joten se käy sellaisenaan kelloradiona vaikka yöpöydälle. Käyttö sujuu kaukosäätimen ja selkeän näytön avulla. Suositushinta: 149 €. Tulossa myös malli, jossa on bluetooth.
Lisätietoja: www.ah-hifisystems.fi


Kyytiä konvehdeille

Jaybirdin johdottomat ja vettä hylkivät RUN -urheilukuulokkeet kirittävät pyhien jälkeistä konvehdin sulattelua. Mukana tulee korvasovittimia ja siivekkeitä pitämään kuulokkeet korvissa kovassakin kyydissä. Sovelluksella pääsee säätämään taajuuskorjainta ja tallentamaan asetuksia oman maun mukaisiksi. Saatavana hyvin varustelluista liikkeistä.
Suositushinta on 219 €.
Lisätietoja: www.jaybirdsport.com


Joulumusiikki jo pikkurahalla

WhatHiFi-lehden palkitsema Tannoy Eclipse One on edullinen mutta laadukas kaiutin, joka kelpaa niin elokuvien kuin musiikinkin toistoon. Harvinaista hintaluokassaan on, että taajuusvaste yltää 55 hertsistä peräti 32 kilohertsiin (-6 dB). Tannoy Eclipse One toimii pienissäkin tiloissa eikä vaadi valtavia vahvistintehoja. Suositushinta 199 €/pari.
Lisätietoja: www.mareks.fi


Kinkun sulatteluun

Fitbitin älykäs urheilukello on monipuolinen apuri liikkuvalle ihmiselle. Se analysoi unta, aktiivisuutta ja sisältää sykemittarin. Paikannus sujuu puhelimen gps-anturin avulla. Kello toimii tietokoneiden sekä Android-, iOS- ja Windows Phone -puhelimien kanssa. Saatavana pieni ja suuri malli. Hinta: Normaalihinta 219,99 €, tarjouksessa 199,90 €.
Lisätietoja: www.teknikmagasinet.fi


Hyvää yötä

Tavallisia kuulokkeita ei voisi ajatellakaan pidettävän nukkuessa. AcousticSheepin SleepPhones Wirelessin pehmeään pantaan sijoitetut kuuloke-elementit eivät paina korvia ja suovat miellyttävää, nappikuulokkeita täyteläisempää äänenlaatua rauhoittumisen hetkiin. Ja nämä kuulokkeet ovat kätevät myös muussa käytössä, missä kuulokkeiden tulee pysyä päässä mutta mahdollisimman mukavasti. Hinta: 74,99 €.
Lisätietoja: www.teknikmagasinet.fi


Kauniit ja älykkäät vastamelukuulokkeet

B&W:n uusissa PX-vastamelukuulokkeissa yhdistyy mitä upein design ja älykkyys. Kuulokkeet esimerkiksi tunnistavat, milloin ne ovat päässä. Äänenlaadusta vastaavat P9-referenssikuulokkeista tuttu elementtiteknologia sekä aptx hd -bluetooth-kodekki. Vastamelutoiminnossa on asetukset lento-, kaupunki- ja toimistokäyttöön. Puhtia akussa luvataan 22 tunniksi. Hinta: 399 €
Lisätietoja ja myynti: www.hifistudio.fi


 Tyylikkäät pikkukaiuttimet

Q Acousticsin 3020-kaiuttimet sopivat erityisesti niille, jotka tarvitsevat pienikokoista kaiutinta pieneen tilaan. Ne voi asentaa jalustalle, hyllyyn tai vaikka työpöydälle. Kaiuttimet kävivät vertailussamme numerossa 1/2017, jossa totesimme ne ääneltään hyviksi. Värivaihtoehtoina grafiitti, pähkinä, pianomusta, pianovalkoinen ja musta nahka. Suositushinta: 299 € tai 399 € /pari viimeistelystä riippuen.
Lisätietoja: www.kruunuradio.fi


Tosihifistin joululahja

Tosihifistille voi ostaa lahjaksi vaikka kunnollisen virtakaapelin. Kyllä voi, ja takaamme, että lahja on mieleinen, vaikka sitä monet voivatkin ihmetellä. Esimerkiksi Furutechin virtakaapelit, hinnat 220–4 900 €.
Lisätietoja: www.tur-pex-com.


Tukeva tuoli pelaajalle


Örkkien läiskiminen ei ole mukavaa jakkaralla istuen. L33T Extreme Gaming Chair -tuoli on tehty pelaajien tarpeita ajatellen. Nahasta ja polyuretaanista tehty pinnoite on hikoilua hylkivää, istuinosa ja käsinojat on pehmustettu ja alaselän tukea pystyy säätämään. Tuolissa on myös niskatuki. Värivaihtoehdot ovat musta, sinimusta, vihermusta ja punamusta. Suositushinta on 175 €.
Lisätietoja: l33t-gaming.com


Lahjaksi vaikka ulkomaille?

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi julkaistava näyttävä viiden CD-levyn kansio sisältää suomalaisen musiikin helmiä satavuotisen itsenäisyyden ajan kultakin vuosikymmeneltä. Mukana on orkesteri-, konsertto-, laulu- ja kamarimusiikin merkkiteoksia. Tämä on hyvä lahja esimerkiksi ulkomaille vietäväksi.
Lisätietoja: naxosdirect.fi/campaigns/2629


Moneen käyttöön ja monessa värissä

Steljes NS3 on kompaktin kokoinen aktiivikaiutinpari, joka soveltuu moneen käyttöön: televisiolle, tietokoneelle ja mobiililaitteelle. Mukana alumiininen kaukosäädin, jossa sisääntulojen valinta, voimakkuussäätö ja diskantin/basson sävynsäädöt. Kaiuttimet on saatavilla seitsemässä eri värissä. Langaton liitettävyys bluetoothilla, optinen digitaaliliitäntä esimerkiksi televisiolle ja kaksi analogista sisääntuloa muille laitteille. Arvosteltu AVPlussan näytenumerossa. Hinta: 299 €/pari.
Lisätietoja: www.highendstudio.fi


Perinteinen paketti

Perinteinen stereosarja koostuu laadukkaista erilliskomponenteista. Hifistudio on koonnut valmiin paketin, joka sisältää Harman Kardonin HK 3770 -viritinvahvistimen ja CD 3700 -cd-soittimen sekä Dali Spektor 1 -kaiuttimet. Vahvistimessa on paitsi 192 kHz/32-bit-da-muunnin myös phono-liitäntä, joten sillä sujuu niin analoginen kuin digitaalinenkin toisto. Pakettihinta: 899 € (1202 € erikseen ostettuna).
Lisätietoja: www.hifistudio.fi


 Elokuvaelämyksiä koko perheelle

Jouluiloa koko perheelle tuo Sony VPL-VW260ES -4k-projektori. Se on Sonyn malleista edullisin, joka tuo elokuvateatterimaisen, supertarkan 4k/hdr-kuvan ja luonnollisen värimaailman kotiin. Kuvan kirkkaudeksi ilmoitetaan 1 500 luumenia. Värivaihtoehtoina musta ja valkoinen. Suositushinta: 4999 €.
Lisätietoja: www.mareks.fi.


Helpoin ja paras lahja ikinä

Vaikea valita lahjaa? Teknik Magasinetin lahjakortilla lahjan saaja pääsee itse valitsemaan oman lahjansa laajasta valikoimasta av-tuotteita tai muuta tekniikkaa. Tulee varmasti mieleinen. Kortin voi hankkia verkkosivuilta ja määritellä summan euron tarkkuudella. Hinta: alkaen 1 €
Lisätietoja: www.teknikmagasinet.fiJoulun hälinään kyllästyneelle

Teknik Magasinetin iEar BTH90 NC on langaton vastamelukuuloke edullisessa hintaluokassa. Niillä ulkopuolinen hälinä vaimenee kuin taikaiskusta. Ja tietenkin niillä sujuu myös musiikin kuuntelu sekä puhelut. Mukavuuden maksimoimiseksi pehmusteet on täytetty Memory Foam -muistivaahtomuovilla. Akunkestoksi luvataan 15 tuntia, ja sen jälkeen kuuntelua voi jatkaa vielä mukana tulevalla johdolla. Hinta: 119,99€.
Lisätietoja: www.teknikmagasinet.fi


Avantgardemainen torvikaiutin

Monet vannovat torvikaiuttimien nimeen, mutta tuuba ei sovi joka kodin sisustukseen. Avantgarde Acousticin sisustusystävällinen highend-torvikaiutin on toista maata. Avantgarde Zero 1 voitti EISA-palkinnon ilmestyessään. Sovitettavissa 15–120 neliömetrin tilaan. XD-versio on aktiivinen. Saatavilla myös TA-versiona, jossa vain bassopuoli on aktiivinen. Värivaihtoehtoina musta ja valkoinen. Hinta 14 400 €/pari
Lisätietoja: www.mareks.fi


Täydellisiä joululahjoja?

Ruark Audion bluetooth-radiot ja -kaiuttimet ovat tyylitietoisen valinta. R1 on näppärä ja pieni fm-monoradio, R2 puolestaan on sen stereomalli langattomalla verkkoyhteydellä ja aptx-koodekilla. MR1:t taas ovat bluetooth-aktiivikaiuttimet. R1- ja MR1-malleihin on saatavilla myös akkupaketti. Nämä tuotteet tarjoavat uusinta tekniikkaa ja ominaisuuksia pakattuna kompaktiin ja tyylikkääseen kokonaisuuteen. Täydellisiä joululahjoja. Hinnat: Ruark Audio R1 mk3 299 €, Ruark Audio R2 mk3 549 € ja Ruark Audio MR1 mk2 429 €/pari.
Lisätietoja: www.audelec.fi


 Tämän joulun parhaat kuulokkeet?

Gradon SR80e:t ovat jämäkät ja hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset kuulokkeet. Muotoilu on taattua ja tyylikästä Gradoa. Testasimme ne AVPlussan numerossa 8/2017 ja kiittelimme selkeää keskialuetta, pehmeää diskanttia ja erottelevaa artikulaatiota. Suositushinta: 169 €.
Lisätietoja: www.kruunuradio.fi Korvaan kalibroidut

JBL:n Everest 750 NC -vastamelukuulokkeet räätälöityvät TruNote-äänikalibroinnilla kunkin korvaan sopiviksi. Äänessä riittää ulottuvuutta, sillä taajuusalue ulottuu valmistajan mukaan kymmeneen hertsiin saakka. Akunkestoa luvataan vastamelutoiminnolla 15 tuntia, joten virtaa riittää aamusta iltaan. Nämäkin kuulokkeet on testattu AVPlus-lehdessä numerossa 8/2017 ja hyväksi todettu. Suositushinta: 299 €
Lisätietoja: fi.jbl.com


 TV-kuvaa suoraan Hollywoodista

Panasonicin ohuen ohut TX-55EZ950 4K PRO -tv tukee 4k uhd -kuvaa ja hdr:ää. Valmistajan oled-malliston lippulaiva on suunniteltu ja säädetty Hollywoodissa elokuvantekijöiden näkemysten mukaisesti. Tällä kelpaa katsella elokuvia. Suositushinta: 3599 €.
Mareksoundissa joulutarjouksessa 2499 €.
Lisätietoja: www.mareks.fi


 Aktiivikaiuttimet runsailla liitännöillä

Magnat Multi Monitor 220 -aktiivikaiuttimilla on helppo hoitaa olohuoneen äänentoisto kuntoon. Fyysisistä liitännöistä ne sisältävät kaksi analogista sekä optisen ja koaksiaalisen tulon. Langaton toisto hoituu aptx-koodekilla varustetun bluetoothin kautta. Vinyylin ystäville tiedoksi, että linjasisääntuloon voi kytkeä myös perinteisen levysoittimen. Suositushinta: 399 €/pari.
Lisätietoja: www.audelec.fi


Papatit paukkumaan tuulessa ja tuiskussa

Rakastatko raketteja, mutta langan sytytys on tuskallista nyhertämistä? KAARI-plasmasytyttimet ovat liekittömiä, sillä sytytyksen hoitaa 1 100-asteinen plasmakaari. Se ei säiky tuulta eikä sadetta, joten papatit saa paukkumaan säästä riippumatta. Lataus sujuu usb-laturilla ja yhdestä latauksesta riittää 100 sytytykseen. Saatavilla hyvin varustelluista myymälöistä.
Suositushinta on mallista riippuen 24,95 – 29,95 €.
Lisätietoja: www.kaarilighters.com


 Langatonta joulua

Focalin Listen Wireless -kuulokkeet sopivat sinulle, jos kaipaat bluetooth-kuulokkeilta innostavaa ja mukaansa tempaavaa toistoa. Ne kulkevat kätevästi mukana kuljetuspussin ansiosta, ja 20 tunnin akunkesto riittää pitkälle. Testasimme kuulokkeet AVPlus-numerossa 6/2017. Suositushinta: 299 €
Lisätietoja: www.kruunuradio.fi


 

Sutjakka viritinvahvistin suoratoistopalveluilla

Pioneerin tyylikkäällä SX-S30-viritinvahvistimella voi soittaa joulumusiikkia tutuista suoratoistopalveluista, verkkolevyltä, verkkoradiosta, AirPlaystä, bluetoothista ja Chromecastista. Vaikka kyseessä on stereovahvistin, se vastaanottaa myös kaikkia elokuvan ääniformaatteja. Tulevan ohjelmistopäivityksen avulla pääsee nauttimaan myös monihuonetoistosta. Mukana AVPlus-numeron 3/2017 parivertailussa. Värivaihtoehtoina musta ja hopea. Suositushinta: 595 €.
Lisätietoja: www.pioneer-audiovisual.eu


Suosittu kaiutin matkalle mukaan


Ultimate Earsin näppärä WONDERBOOM -kaiutin kestää kolhuja ja vettä. Sen voi kaapata vaikka hiihtolenkille rinkkaan termospullon kaveriksi. Ääni on kirkas ja ympärisäteilevä, käyttö on helppoa kuin mikä. Saatavilla hyvin varustelluista myymälöistä.
Suositushinta on 99 €.
Lisätietoja: www.ultimateears.com


Pukin tähystelyyn

Kaukoputkesta ei välttämättä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Spectra Opticsin Teslescope tarjoaa 600 millimetrin polttovälin ja 45–450-kertaisen suurennoksen. Putki kelpaa aloitteleville astronomeille tai esimerkiksi lintubongareille. Hinta: 59,99 €.
Lisätietoja: www.teknikmagasinet.fi


Elokuvateatteri yksiöön

Projektori pieneen huoneeseen. Kuulostaako mahdottomalta yhtälöltä? Optoman GT5500+-ultralähiprojektorilla pystyy kuitenkin heittämään 80–100 tuuman fullhd-kuvan jopa vain 30 senttimetrin etäisyydeltä seinästä. Hintakaan ei ole korkeimmasta päästä. Kokeilimme projektorin AVPlus-numerossa 6/2017.
Suositushinta: 1 549 €.
Lisätietoja: www.highendstudio.fi


Pääsiäinen vai joulu?

Munat kuuluvat pääsiäiseen, mutta miksei jouluunkin. KEF Egg on nimensä mukaisesti muotoiltu monipuolinen bluetooth-aktiivikaiutin moneen käyttöön. Kaiuttimissa käytetään valmistajan kalliimmista kaiutinmalleista tuttua Uni-Q-elementtiä. Sisääntuloliitäntöinä ovat analoginen, digitaalinen ja usb. Bluetooth-yhteyttä ryydittää aptx-koodekki. Myös subbarilähtö löytyy. Värejä musta, valkoinen ja sininen.
Suositushinta: 499 €/pari.
Lisätietoja: www.highendstudio.fi


Numero 1 DAC

iFi-Audio iOne on DA-muunnin/lisälaite, jonka luvataan parantavan ääntä, oli äänilähde tai kuunneltava kohde mikä tahansa. Bluetooth, kännykkä, tietokone, TV, pelikonsolit, striimerit… iOne parantaa ääntä kaikilta äänilähteiltä. Todellinen joulun ihme! Suositushinta 239 €.
Lisätietoja: www.tur-pex-com.


Vinyylit puhtaaksi ilman tiskaamista

Pro-ject Vinyl Clean on näppärä ja edullinen tapa puhdistaa vinyylit ja jopa levysoittimen neula. Geelimäisellä aineella yksinkertaisesti painellaan levyn pintaa, jolloin se imee pölyn ja lian urista ilman märkäpesua tai kuivattelua. Hinta: 13,99 €.
Lisätietoja: www.ah-hifisystems.fi


Joulu kuulokkeet korvilla

Hifimanin uudet Sundara-kuulokkeet, ovat valmistajalle tuttuun tapaan planaari-magneettiset ja rakenteeltaan avoimet. Kuulokeosat ovat täysalumiiniset ja sanka kelluva. Taajuusvaste on harvinaisen mojova, sillä se ulottuu kuudesta hertsistä peräti 75 000 hertsiin asti. Ken sen sitten kuulee? Suositushinta 499 €.
Lisätietoja: www.tur-pex-com.


Tyylikkäät laatikot

Tanskalainen Lyngdorf MH-2 -kaiuttimet ovat yksinkertaisuudessaan kauniit niin ulkoisesti kuin sisältäkin. Ja niiden toisto saa pukinkin nuortumaan. Kaiuttimet voi sijoittaa joustavasti seinälle. Niiden taakse sopii suoraan mikä tahansa standardi Vesa-100 kiinnike. Mallistosta löytyy myös niihin sopiva lisäbasso BW-2. Hinta: 399 € /kpl
Lisätietoja: www.tur-pex-com


Peli penkkiurheilijalle


Steep Road to the Olympics -peli vie ensi vuoden Pyeongchangin talviolympialaisiin. Mukana on tarinapelitila, jossa ohjastetaan nuorta lupausta taistelussa kultamitaleista oikeiden olympialaismenestyjien avustuksella. Avoimessa maailmassa voi tutustua Etelä-Korean ja Japanin lumoaviin mäkimaisemiin. Steep Road to the Olympics ja Steep Winter Games Edition tulevat saataville 5.12. PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille. Steep Road to the Olympics -olympialaislisäosa maksaa 30 €, peruspelin ja olympialaislisäosan sisältävä Steep Winter Games Edition 50 €.
steep.ubisoft.com


Pieni paketti mutta suuri ääni

Touring/xS on sveitsiläisen Genevan pienin bluetooth-kaiutin. Ylellisillä yksityiskohdilla viimeistelty Touring/xS tuottaa kristallinkirkkaan äänen unohtamatta matalimpia nuotteja. Tämän takaa kaksi 40-millistä laajakaistaelementtiä ja laitteen takana sijaitseva passiivisäteilijä, joka tuo lisää syvyyttä musiikkiisi. Yhdistä ja toista suosikkimusiikkisi hetkessä. Helpossa käyttöliittymässä ei ole ylimääräisiä nappuloita, joten käyttö on vaivatonta ja nopeaa. 20 tunnin sisäänrakennettu akku pitää myös huolen siitä, että voit nauttia musiikistasi pidempään. Myös 3,5-millimetrinen aux-sisääntulo. Viimeistelty nahalla ja alumiinilla. Värivaihtoehdot valkoinen, musta, punainen ja konjakki. Hinta: 149 €
Lisätietoja: www.tadistribution.fi

Hyvää Joulua kaikille!

Toivoo AVPukki