Tanskalainen Bang & Olufsen on julkistanut uuden high-end-kaiuttimen. BeoLab 50 -kaiuttimessa on käytetty monia BeoLab 90 -lippulaivamallin ominaisuuksia puolta pienemmässä paketissa.

Aktiivinen huonekorjaus kalibroi kaiuttimen toiston huoneen muodon ja koon mukaan. Samalla se ottaa huomioon myös sisustuksen ja kuuntelupaikan.

Soundin leveyttä pystyy myös säätämään 180 asteen toistosta kapeampaan. Säätö hoituu säädettävällä akustisella linssillä joka sijaitsee 2 cm diskanttielementin edessä. Muita elementtejä ovat kolme 10 cm kokoista keskiäänistä ja kolme 25 cm bassoelementtiä.

Kaiutin on aktiivinen. Teho on selvästi maltillisempi kuin BeoLab 90:ssä, mikä tosin on syytä sijoittaa mittasuhteisiinsa. BeoLab 50:n seitsemän vahvistinta tuottaa nimittäin yhteensä 2 100 wattia huippumallin 8 200 watin sijaan.

BeoLab 50 toimii totta kai myös Bang & Olufsen -sovelluksen kautta, jota kautta voi säädellä mobiililaitteen kautta monihuonetoimintoja sekä toistaa suoratoistopalveluja. Sen avulla voi myös yhdistää kaiuttimet langattomasti BeoVision -televisioon.

Langaton toisto perustuu monikanavaiseen WiSA-teknologiaan. Fyysisenä analogisena liitäntänä on rca. Muista sisääntuloja ovat usb audio (24 bit / 192 kHz), s/pdif (24 bit / 192 kHz), optinen (24 bit / 96 kHz). Ilmoitettu taajuusvaste on 15 – 43,000 Hz.

Korkeutta on 105 cm, leveyttä 46 cm ja painoa 61 kiloa. Kaiutin on viimeistelty alumiinilla ja tammilamellilla.

www.bang-olufsen.com