Saksalainen kuuloke- ja mikrofonivalmistaja Beyerdynamic on julkistanut uudet Aventho Wireless -kuulokkeet. Ne ovat on-ear -malliset suljetut kuulokkeet, joissa on sisäänrakennettu mikrofoni. Elementteinä ovat Beyerdynamicin Tesla-elementit, jollaiset ovat myös takavuosina arvostelumenestystä niittäneissä T 51 i -kuulokkeissa.

Yhdellä latauksella luvataan hoituvan 20 tunnin kuuntelut. Bluetooth-versio on 4.2 ja sisältää aptX HD- ja aac-koodekit. Hallinta tapahtuu oikeassa kuulokkeessa olevien kosketuskontrollien kautta. Kosketusherkkyys on säädettävissä.

Erityistä niissä on, että kuulokkeet kalibroidaan MIY-nimisen (tulee sanoista Make It Yours) sovelluksen avulla kuuntelijalle sopiviksi. Kalibrointi kestää kuusi minuuttia ja sen tulokset tallennetaan kuulokkeisiin. Sovellusta voi myös käyttää seuraamaan, ettei kuunteluvoimakkuus nouse liian korkeaksi ja vaurioita korvia.

Apurina sovelluksen kehittämisessä Beyerdynamicilla on ollut Mimi Hearing Technologiesin asiantuntijat. Yhtiö on tehnyt muun muassa lääketieteellisesti hyväksyttyjä kuulotestejä.

Värivaihtoehtoina ovat musta ja ruskea. Valmistajan mukaan ne tulevat saataville lokakuussa. Suomen hinnat ja saatavuus ei ole toistaiseksi tiedossa.

www.beyerdynamic.com

www.f-musiikki.fi