BlackBerryn viime vuoden lokakuussa ilmestynyt Motion-älypuhelin on nyt saatavissa yhtiön Euroopan verkkokaupasta. Takavuosien suosittu bisnespuhelinmerkki on vannonut uskollisesti fyysisen näppäimistön nimeen. Esimerkiksi KeyOne sisältää näppäimistön kosketusnäytön lisäksi. Motion noudattaa kuitenkin tutumpaa nykypuhelinten muotokieltä.

Käyttöjärjestelmä Motionissa on Android 7.1 Nougat. Puhelimen sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri. Keskusmuistia on 4 gigatavun verran ja tallennustilaa 32 gigatavua. Tallennustilaa pystyy laajentamaan 256 gigatavuun asti sd-kortilla.

Näytöllä on kokoa 5,5 tuumaa ja se on FullHD-tarkkuuksinen. Pääkamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä ja etukamera 8 megapikseliä. Akku on keskimääräistä suurempi 4 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Sen voimin puhelimelle luvataan yli 32 tunnin käyttöaika. Lataus tapahtuu usb-c-liitännän kautta, ja puhelin tukee QuickCharge 3.0 -pikalatausta. Pölyn- ja vedenkestävyydestä puhelin on saanut IP67-sertifikaatin.

Yhtiö on ollut vuodesta 2016 alkaen kiinalaisen TCL:n omistuksessa. Emoyhtiö omistaa muun muassa Thomson-televisioiden oikeudet.

BlackBerry Motion on tilattavissa yhtiön verkkokaupasta. Hinnat alkavat 469 eurosta.

www.blackberrymobile.com