Bloombergin mukaan Spotify suunnittelee uutta versiota ilmaispalvelustaan. Nimettömien lähteiden mukaan ilmaisesta versiosta olisi tulossa helpompikäyttöinen mobiililaitteilla. Käyttäjät pääsisivät nopeammin käsiksi soittolistoihin ja voisivat vaikuttaa nykyistä enemmän kuulemaansa musiikkiin.

Paineet käyttäjämäärän kasvattamiseksi ovat kovat, kun Spotify listautui viime viikolla New Yorkin pörssiin. Yhtiö arvelee saavuttavansa 200 miljoonaa ilmaiskäyttäjää ja 96 miljoonaa maksullisen version käyttäjää tämän vuoden loppuun mennessä. Spotify on tuottanut koko olemassaolonsa ajan tappiota.

Levy-yhtiöt ovat vastustaneet ilmaispalvelua ja vaatineet rajoituksia saatavuuteen. Spotify on perustellut ilmaispalvelua kilpailulla Youtubea vastaan, mutta myöntynyt esimerkiksi myöhäistämään joidenkin julkaisujen saatavuutta ilmaiseksi. Spotifyn tuloista kuitenkin noin 90 prosenttia tulee maksulliselta puolelta, joten ilmaisversio on sisäänheittotuote.

Spotifyllä on tiedotustilaisuus huhtikuun 24. päivä, mutta vielä ei ole tiedossa, mitä se koskee. Huhuja on liikkunut myös autosoittimesta tai -kontrollerista sekä älykaiuttimesta, sillä Spotify on palkannut työntekijöitä laiteosastolleen.

Asiasta kertoi Bloomberg.