Meters’ Music esittäytyi aikaisemmin tänä vuonna julkistaessaan Las Vegasin CES-messuilla VU-mittarilla ja vastamelutoiminnolla varustetut langalliset kuulokkeet. Uusin tulokas OV-1B on langaton bluetooth-versio samoista kuulokkeista, mutta valikoimaa kuuluu myös nappikuulokkeita.

Mikä on Meters’ Music ja miksi laittaa kuulokkeisiin VU-mittari? Meter’s Musicin emoyhtiö on instrumenttivahvistinfirma Ashdown, joka on toimittanut laitteita muun muassa U2:lle, Foo Fightersille, Arcade Firelle, The Wholle, Pink Floydille, Paul McCartneylle ja Black Sabbathille. Niissä loimottaa yhtiön tavaramerkiksi muodostunut lämpimänhehkuinen VU-mittari.

Yhtiön perustaja, basisti Mark King on toiminut muun muassa Trace Elliot -bassovahvistinfirman toimitusjohtajana. Eli tilannetta voi verrata parhaiten Marshallin ja Fenderin laajentumiseen kuuloke- ja bluetooth-kaiutinbisnekseen.

Onko mittarin sisällyttämisessä kuulokkeisiin mitään käytännön järkeä? Ainakin vieressä istuva voi kerrankin perustellusti huomauttaa, jos kuuntelet musiikkia liian kovalla. Muuten on vaikea keksiä sille todellista käyttöä, mutta onhan se silti hieno.

Ominaisuuksiltaan OV-1B -kuulokkeet vaikuttavat paperilla lupaavalta. Bluetooth tukee aptx HD -koodekkia, joka mahdollistaa korkearesoluutioisen äänen. Kuulokkeet sisältävät myös vastamelutoiminnon sekä kosketusnäppäimet musiikin kuuntelua ja puheluita varten. Langallista kuuntelua varten mukana tulee myös johto miniplugiliittimillä.

Kuulokkeet ovat malliltaan suljetut. Elementit ovat 40 millimetriset, impedanssi 32 ohmia ja herkkyys 96 dB. Soittoaikaa luvataan noin kahdeksan tuntia ja akunkestoa valmiustilassa 16,5 tuntia. Kuulokkeet painavat 380 grammaa.

Kuulokkeet ovat ennakkotilattavissa Meters’in sivuilta ja valmistaja lupaa toimitusten alkavan marraskuussa. Värivaihtoehtoina ovat musta, ruskea ja ruusukulta. Hintaa on 368,75 €.

www.metersmusic.com