Bose on julkistanut SXSW 2018 -tapahtumassa Bose AR:n, joka on yhtiön kehittämä lisätyn todellisuuden alustakonsepti. Esillä olivat prototyyppiaurinkolasit, jotka tyypillisistä AR-laseista poiketen eivät lisää näkökenttään visuaalisia elementtejä vaan kertovat informaatiota äänen avulla.

Ympäristön havainnointiin lasit eivät käytä kameraa vaan sensorien antamaa tietoa pään liikkeistä sekä puhelimesta saatua gps-dataa. Niin ne voivat kertoa esimerkiksi historiatietoa nähtävyyksistä tai tietoa taideteoksista paikan päällä. Lasit myös tukevat Google Assistant – ja Siri-ääniohjauksia.

Suunnitelmissa ei ole jättää ideaa pelkkiin laseihin, sillä Bose julkaisee myös Bose AR SDK – ohjelmistokehitysvälineen kehittäjille, valmistajille ja tutkimuslaitoksille. Meneillään on jo yhteistyökuvioita. Bose myös kertoi investoivansa 50 miljoonaa dollaria startup-yrityksiin, jotka kehittävät sovelluksia, teknologiaa ja palveluita alustalle.

Ohuen akustiikkayksikön ansiosta mahdollisia käyttökohteita jatkossa voivat olla esimerkiksi kuulokkeet, muu optiikka, kypärät – melkein mikä tahansa. Se myös tukee ele-, ääni- ja näpäytyskomentoja

www.bose.com