Bryston on julkistanut uuden aktiivikaiuttimien lippulaivamallisarjan. Nimenä sarjalla on ytimekkäästi Active Loudspeaker ja siihen kuuluu kolme mallia.

Model T Active on kaiuttimista suurin. Se sisältää kolme 200 mm kokoista bassoelementtiä, kaksi 130 mm keskiäänistä ja kaksi 25 mm diskanttia. Korkeutta on 133,4 cm. Kaiuttimia luvataan saataville alkuvuodesta ja niiden Yhdysvaltojen hinta on 33 770 dollaria.

Middle T Active on keskikokoinen. Elementit ovat siinä samoja, mutta bassoelementtejä on kaksi kappaletta. Keskiääni- ja diskanttielementtejä on vain yksi. Korkeutta on metri. Kaiuttimet tulevat markkinoille vuoden toisella neljänneksellä hintaan 20 230 dollaria.

Mini T Activessa puolestaan on kaikkia elementtejä vain yksi kappale. Kaiuttimet tulevat saataville myös toisella neljänneksellä ja hinta on 17 690 dollaria.

Active-sarjan kaiuttimet käyttävät aktiivista digitaalista BAX-1-jakosuodinta, jossa on kaiutinmallikohtaiset säädöt. Filtterien avulla voi myös räätälöidä toistoa omaan makuun sopivammaksi.

Kaiuttimet vaativat kolme vahvistinkanavaa kaiutinta kohden. Varta vasten niitä varten on suunniteltu kaksi vahvistinmoduulia, jotka sijaitsevat erillään kotelosta. Suurimpaan Model T -malliin suositellaan kahta kolmekanavaista 21B³-vahvistinmoduulia kaiutinparia kohti. Kahteen pienimpään taas suositellaan yhtä kuusikanavaista 24B³-moduulia kaiutinparille.

Suomen hinnat ja aikataulut eivät ole vielä tiedossa. Värivaihtoehtoina kaikissa kaiuttimissa on Black Ash, Natural Cherry ja Boston Cherry.

www.bryston.com

www.tur-pex.com