Ranskalainen hifiveteraani Cabasse on esitellyt uuden The Pearl Keshin. Kyseessä on kompakti 2.1-kanavainen koaksiaalikaiutinjärjestelmä, joka juhlistaa samalla yhtiön 70-vuotisjuhlavuotta.

The Pearl Keshiin kuuluu lattialle asennettava subwoofer ja kaksi satelliittikaiutinta. Pallomainen ulkomuoto ja nimi tulevat pienistä keshi-luonnonhelmistä. Subbari on halkaisijaltaan 22 senttimetriä. Satelliittikaiuttimet ovat halkaisijaltaan kahdeksan senttimetriä. Niissä on uusi kaiutinelementti, jonka kalvo on vain 50 mikrometriä, ja neodyymimagneetti. Jalusta on kromattu, ja sen tehtävänä on myös vähentää värähtelyjen johtumista lattiaan ja muihin pintoihin.

Kaiuttimissa yhdistyy pitkä liikepoikkeama ja korkeat tehovarannot. Subbariin on piilotettu peräti 1 050 watin edestä jatkuvaa kaiutintehoa. Satelliittikaiuttimille sitä on tarjolla 300 wattia per kaiutin ja subbarille loput 450 wattia. Kaiuttimet kykenevät korkearesoluutioiseen toistoon. Kaiuttimet on viimeistelty neljällä mattakerroksella. Satelliittikaiuttimet pystyy kiinnittämään halutessaan myös seinälle mukana tulevilla kiinnikkeillä, joissa on tarjolla viisi eri asentoa.

Sisuksista löytyy digitaalinen signaaliprosessori, joka optimoi toistoa kaiuttimien sijoituspaikan mukaan. Mukana on nimittäin myös huonekorjain sisäänrakennetulla mikrofonilla. Basson dynamiikkaa tehostaa monikaistainen signaaliprosessori.

Dynamic Fidelity Enhancer (DFE) -toiminnon taas luvataan huolehtivan toiston dynamiikasta ja vasteen tasapainoisuudesta niin pienellä äänenvoimakkuudella kuin täydelläkin volyymilla. Algoritmit ottavat huomioon niin äänenvoimakkuuden, toistettavan materiaalin spektrin kuin dynamiikankin.

Muiden Pearl-sarjalaisten tavoin myös The Pearl Keshi hyödyntää Cabassen StreamCONTROL -monihuonejärjestelmää. Se tukee esimerkiksi AAC:ta, FLACia, ALACia ja DSD128:a. Järeä DA-muunnin tukee toistoa maksimissaan 32 bitin syvyydellä ja 768 kilohertsin näytteenottotaajuudella. Tarjolla on Wi-Fi, Bluetooth, optinen liitäntä sisään ja ulos, analoginen aux-liitäntä, USB ja vakaampaa nettiyhteyttä varten Ethernet.

Mukana tulee kaukosäädin sekä puinen säilytyskotelo, kolmen metrin kaiutinjohdot sekä adaptereita. Värivaihtoehtoina on musta ja valkoinen.

www.cabasse.com

www.concepthifi.fi