Cambridge Audio on esitellyt uuden budjettiluokan AX-sarjan. Sen luvataan tarjoavan edulliseen hintaan hifi-luokan toistoa. Sarjaan kuuluu kaksi cd-soitinta, kaksi integroitua vahvistinta ja kaksi viritinvastaanotinta. Se sijoittuu edullisimpien Topaz-laitteiden ja keskihintaluokan CX-sarjan väliin.

Vanhastaan budjettiluokan valmistajana parhaiten tunnettu Cambridge Audio teki hiljattain onnistuneen aluevaltauksen highendin pariin Edge-sarjallaan. Edge-laitteiden kokeilumme voi lukea täältä. Uusi AX-sarja osoittaa, ettei yhtiö ole hylkäämässä myöskään halvempia hifilaitteita.

Integroiduista vahvistimista edullisin AXA25 tarjoaa nimensä mukaisesti 25 watin tehon ja AXA35 puolestaan 35 wattia. Niissä on rca-sisääntulot sekä etupaneelissa sijaitseva 3,5 millimetrin aux-sisääntulo. Lähtöliitäntänä on rca. Usb-liitännän kautta voi liittää vahvistimeen ulkoisen bluetooth-vastaanottimen. AXA35-mallissa on lisäksi phono-sisääntulo levysoittimelle, 6,3 millimetrin kuulokelähtö, kaukosäädin ja näyttö. Hinnoista Suomessa ei ole vielä tietoa, mutta Britanniassa integroidut vahvistimet maksavat 229 ja 299 puntaa ja niiden luvataan olevan saatavilla kesäkuun puolivälissä.

CD-soittimista AXC25 ja AXC35 soittavat cd-levyjen lisäksi cd-r-, cd-rw-, ja cd-rom-levyjä. Molemmissa on rca-lähdöt ja kaukosäädin, mutta AXC35:ssa on myös sisäinen da-muunnin ja koaksiaalinen lähtö. Hinnat ja saatavuudet ovat samat kuin vahvistimillakin.

AXR85-viritinvahvistin tarjoaa 85 watin tehon, fm- ja am-virittimet ja bluetooth-vastaanottimen. Liitännöistä löytyy kolme analogista rca-tuloa, 3,5 mm aux-sisääntulo, phono-etuaste ja lähtöpuolelta rec out, subbarilähtö, 6,3 millimetrin kuulokeliitäntä ja kaiutinliitännöistä kaksi zonea samanaikaisesti käytettäviksi. AXR100 tarjoaa 100 wattia tehoa ja lisäksi digisisääntulot – kaksi optista ja yhden koaksiaalisen. AXR-mallit maksavat 349 ja 449 puntaa ja tulevat saataville heinäkuussa.

www.cambridgeaudio.com

www.highendstudio.fi