Cambridge Audio on päivittänyt levysoitinmallistoaan kahdella uudella mallilla – Alva TT V2 ja Alva ST.

Yhtiö julkisti Alva TT -levysoittimensa CES-messuilla vuonna 2019 vinyylin uuden tulemisen siivittämänä. Vuonna 1968 perustettu Cambridge Audio ei vinyylin kulta-aikana vielä julkistanut levysoitinta. Eikä Alva TT ollutkaan mikä tahansa pyöritin, sillä siinä oli ensimmäisenä maailmassa aptX HD -tasoinen Bluetooth-lähetin, jolla vinyylin sai striimattua korkealla resoluutiolla langattomasti vaikkapa kuulokkeisiin.

Myös kolmen vuoden takaisen soittimen uusi versio Alva TT V2 ja uusi edullisempi vaihtoehto Alva ST on varustettu Alva Solo ja Alva Duo -malleihin perustuvalla phono-esivahvistimella ja 24 bitin ja 48 kilohertsin laatuun yltävällä aptX HD Bluetooth -lähettimellä. Molemmissa uutuuksissa on myös alumiininen kansilevy.

Alva TT V2 on edeltäjänsä tapaan suoravetoinen ja äänirasiana on samainen Alva MC. Parannuksia Cambridge Audio on tehnyt saamansa käyttäjäpalautteen perusteella. Äänivarsi on nyt parannettu ja siinä on irrotettava rasiakelkka. Phono-etuvahvistin ja Bluetooth-lähetin on nyt sammutettavissa. Levylautanen on valmistettu polyoksimetyleenistä.

Alva ST puolestaan on hihnavetoinen, ja esiasennettuma äänirasiana on Audio Technican koetelluista koetelluin perusrasia AT-VM95e. Alva TT V2:sta poiketen levylautanen on alumiinia ja painoa soittimella on pari kiloa vähemmän, kuitenkin kunnioitettavat 9 kiloa. Pienempi paino johtuu suurelta osin kevyemmästä levylautasesta. Äänivarsi on sama, ja phono-esivahvistin sekä Bluetooth-lähetin ovat niin ikään kytkettävissä pois päältä.

Myynti alkaa tässä kevään mittaan. Tarkempaa tietoa saatavuudesta ja hinnoista ei vielä ole Suomen osalta.

www.cambridgeaudio.com

www.hig­hends­tu­dio.fi