Kenties kaikkien aikojen legendaarisin hifiäänite eli Pink Floydin Dark Side of the Moon täyttää 50 vuotta 16. maaliskuuta 2023. Meni minne tahansa hifi-tapahtumaan, yleensä jossain vaiheessa kuulee pätkän kyseiseltä levyltä. Levy on myös ollut jättimäinen menestys yli 45 miljoonan kappaleen myynnillään.

Synttäreiden kunniaksi levystä on tulossa 24. maaliskuuta mittava The Dark Side Of The Moon – 50th Anniversary Deluxe Box Set -juhlapainos, joka sisältää kaikenlaista kivaa. Mukana boksilla on CD:n lisäksi LP gatefold-kannella, Blu-ray ja DVD Audio 5.1-kanavaisena ja remasteroiduna stereoversiona, toinen Blu-Ray Atmos-versiolla ja korkearesoluutioisella stereomiksauksena varustettuna sekä The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974 -livealbumi sekä cd- että LP-versiona. Niille, joita kiinnostaa pelkkä livelevy, julkaistaan se myös erikseen ensimmäistä kertaa vinyylinä ja LP:nä. Pitkäsoittojen lisäksi paketissa on kaksi seitsemäntuumaista singleä: Money/Any Colour You Like ja Us and Them/Time.

Boksiin kuuluu myös Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary -kirja, joka sisältää ennennäkemätöntä kuvamateriaalia Dark Side Of The Moon -kiertueilta 1972–1975. Kirjan on kuratoinut valokuvaaja Jill Furmanovsky, ja bändi on ollut mukana sen luomisessa. Kuten livelevyn, myös kirjan voi halutessaan hankkia erikseen. Paketissa on myös 76-sivuinen laulukirja. Replika alkuperäisestä pamfletista on toki mukana.

Juhlavuosi ei suinkaan pääty tähän, vaan Pink Floyd järjestää musiikkivideokilpailun, johon voi lähettää omia animaatioitaan – enimmillään yhden jokaisesta levyn kappaleesta. Kilpailuaikaa on marraskuun 30. päivään saakka. Voittajaa on valitsemassa asiantuntijapaneeli, johon kuuluu yhtyeen rumpali Nick Mason, yhtyeen luova johtaja Aubrey “Po” Powell sekä British Film Institute.

Vuonna 1973 Lontoon planetaariossa järjestettiin tapahtumia, joissa pystyi katselemaan tähtiä levyn tahdissa. Pakettiin kuuluu kutsu kyseisen tapahtuman ennakkonäytökseen 27. helmikuuta 1973. Tuolloin oli mahdollista katsoa vain kuvia tähdistä ja tähtikuvioista. Nyt vastaavia tapahtumia on tulossa planetaarioihin ympäri maailman, ja niissä voi katsella kuvia aurinkokunnista ja niiden takaa. Tapahtumissa joka kappaleeseen liittyy eri teema, joista osa keskittyy tulevaisuuteen, osa taas Pink Floydin historiaan.