Denon on esitellyt uudet AH-D9200-kuulokkeet, jotka kiilaavat valmistajan malliston kärkeen. Valmistajan mukaan ne on suunniteltu uusiksi referenssitason kuulokkeiksi korvan ympäröivien kuulokkeiden kategoriassa.

Kuuloke-elementit ovat kooltaan 50 mm ja ne edustavat Denonin patentoimaa FreeEdge-teknologiaa. Kalvo on valmistettu nanokuidusta ja paperista. Elementti on suunniteltu ehkäisemään ei-toivottuja resonansseja, ja magneettikenttä on yli Teslan. Tuloksena luvataan olevan tarkkaa ja vähäsäröistä ääntä.

Kuulokeosat ovat bambua siinä missä edullisempi AH-D7200 on pähkinäpuuta ja tänä vuonna julkaistu AH-D5200 seeprapuuta. Valmistaja kertoo valinneensa bambun sen vaimennusominaisuuksien ansiosta. Sen luvataan tarjoavan lämmintä, eloisaa ja luonnollista toistoa. Muina materiaaleina on käytetty alumiinia, sangan pehmusteessa keinonahkaa ja kuulokeosissa lampaannahkaa. Sangan säätö on laakeroitu ja pykälöity.

AH-D9200-kuulokkeet on valmistettu käsin Shirikawan tehtaalla Japanissa. Mukana tulee irrotettava hopeoitu kuparikaapeli, kova kotelo ja puhdistusliina. Kuulokkeiden impedanssi on 24 desibeliä ja herkkyys 105 desibeliä / milliwatti. Taajuusvasteeksi ilmoitetaan vakuuttavat 5 – 56 000 hertsiä.

Kuulokkeet ovat saatavilla 11.10. alkaen. Niiden suositushinta on 1 599,90 euroa.

www.denon.fi

www.simex.fi