Denon on esitellyt kaksi uutta budjettiluokan AV-viritinvahvistinta: AVR-S760H ja AVR-S660H. Ne tulevat toissavuonna esiteltyjen AVR-S650H:n ja AVR-S750H:n tilalle.

Olennaisena uudistuksena molemmat ovat saaneet kolme HDMI 2.1 -liitäntää, jotka tukevat 8K@60Hz ja 4K@120Hz videoläpivientiä. Jokainen tulo kykenee skaalaamaan kuvan 8K-tarkkuuteen. Dataa liitäntöjen kautta pystyy siirtämään 40 Gbps nopeudella, ja mukana on äänen eARC-paluukanava, Variable Refresh Rate, Quick Frame Transport, Auto Low Latency Mode. HDMI-porteissa on tuki 4:4:4-värinäytteenotolle, ja ne tukevat HDR-läpivientiä. HDR-formaateista tuettuna on HDR10, HDR10+, Dolby Vision ja HLG.

AVR-S760H on 7.2-kanavainen, ja tehoa tarjotaan seitsemään kanavaan 75 wattia kahdeksan ohmin kuormalla. Immersiivisistä tilaääniformaateista tuettuna ovat Dolby Atmos ja DTS:X sekä virtuaaliversioista Dolby Atmos Height Virtualization ja DTS Virtual:X.

AVR-S660H taas on 5.2-kanavainen. Tehoja vahvistettuihin kanaviin irtoaa saman verran, mutta tilaääniformaateissa joudutaan tyytymään Dolby TrueHD:hen ja DTS-HD Master audioon.

Denoneille tuttuun tapaan mukana on HEOS-monihuonejärjestelmä, jonka kautta pystyy toistamaan musiikkia eri striimauspalveluista halutessaan useammassakin huonessa yhtä aikaa, jos taloudessa on muitakin HEOS-yhteensopivia laitteita. Omppukoneiden omistajille tarjolla on mahdollisuus myös Apple AirPlay 2 -toistoon. Lisäksi mukana on tietysti Bluetooth-yhteys. Vahvistimen etupaneelissa on USB-portti, jonka kautta laite tukee WAV-, FLAC-, ALAC- ja DSD 2,8/5,6 MHz-tiedostoja.

Ääniavustajista vahvistin tukee tavallisimpia eli Alexaa, Google Assistantia ja Siriä. Kuuntelutilan puutteiden paikkaamiseksi vahvistimessa on Audyssey MultEQ -huonekorjain.

Denon AVR-S760H: 649,90 €
Denon AVR-S660H:n hinta Suomessa ei ole vielä tiedossa, mutta se on jonkin verran edullisempi.

www.de­non.fi