Denon on esitellyt ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeensa. Uusia malleja on kaksin kappalein: AH-C830NCW on vastamelutoiminnolla varustettu ja AH-C630W on ilman vastamelutoimintoa.

Vastamelutoimintoa varten AH-C830NCW:ssä on kaksoismikrofonit molemmissa kuulokkeissa. Ympäröivää meteliä selätetään signaaliprosessoinnin voimin. Mukana on myös Transparency Mode, joka päästää tarvittaessa esimerkiksi liikenteen ääniä läpi. Eri vastamelutilojen välillä pääsee vaihtamaan kosketustoiminnolla. Musiikki myös katkeaa automaattisesti, kun kuulokkeet ottaa pois päästä. Tarjolla on lisäksi Google Fast Pair -toiminto, joka helpottaa laitteiden parinmuodostusta.

Eroa on myös dynaamisen kuuloke-elementin koossa, sillä AH-C630W:ssä on 10 x 10 millimetrin elementti ja AH-C830NCW:ssa 10 x 11 millimetrin elementti. Signaali kulkee ilmassa tuttuun tapaan Bluetoothin välityksellä. Toiston luvataan olevan eläväistä.

Puheluita varten vastameluversiossa on kaksoismikrofoni ja lisäksi korvakäytävän tarjoamaa tuulensuojaa hyödyntävä kolmas mikrofoni. Vastameluttomissa kuulokkeissa joudutaan tyytymään yhteen mikrofoniin.

Molempien mallien suunnittelussa on käytetty korvakäytäväsimulaatioita. Mukavuuden maksimoimiseksi mukana on kolmen kokoisia silikonisovittimia. Yhteistä on myös IPX4-tasoinen vedenkestävyys.

Akunkestoa vastamelullisille kuulokkeille luvataan kuusi tuntia kertalatauksella ja 24 tuntia latauskotelon voimin. Vastameluttomille taas luvataan 4,5 tunnin ja 18 tunnin kesto. Latauskotelon lataus onnistuu USB-C-liitännän kautta.

Värivaihtoehtoina kummassakin mallissa on musta ja valkoinen. Vastamelulliset kuulokkeet ovat kiiltävät hopeisilla yksityiskohdilla ja vastameluttomat ovat mattapintaiset.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

www.denon.fi