Denon on julkistanut uuden AV-vahvistinsarjan joissa ensimmäisenä myös 8K -valmius.

Tämän uuden X -sarjan huippumalli on AVR-X6700H jossa on 11 vahvistinkanavaa ja 13.2-kanavainen prosessointi. AVR-X4700H ja AVR-X3700H sisältävät 9 vahvistinkanavaa ja 11.2-kanavaisen prosessoinnin. AVR-X2700H mallissa on taasen 7 vahvistinkanavaa.

Uudet Denon X-sarjan AV-vastaanottimet hyödyntävät uusinta HDMI-tekniikkaa. Tähän sisältyy erityinen ”8K” HDMI-tulo, joka mahdollistaa 8K / 60Hz ja 4K / 120Hz videon läpikulun, uusi HDR-muodon tuki, mukaan lukien HDR10 + ja Dynamic HDR. Lisäksi X -sarja tukee uutta HDMI-ominaisuutta,  Quick Media Switching (QMS), joka mahdollistaa lähteen vaihtaa resoluutio tai kuvataajuus heti näytön pimennyksen välttämiseksi. Uusimmat X-sarjan mallit tukevat edelleen HDR10: tä, HLG: tä (Hybrid Log Gamma) ja Dolby Visionia, samoin kuin 4: 4: 4 Pure Colour -näytteenottoa ja BT.2020-läpivientiä. Denon X-Series voi myös skaalata olemassa olevan HD- ja 4K-sisällön 8K:ksi yhteensopiviin 8K:ta tukeviin televisioihin.

Denon X -sarjan AVR -laitteet ovat Roon Tests -sertifioituja, jonka avulla käyttäjät voivat saada enemmän irti musiikkikirjastosta tietokoneiden ja älylaitteiden edistyneen Roon-musiikkiliittymän kautta. Denon X-sarjan AVR-laitteet toimivat ääniohjauksen kanssa Amazon Alexan, Google Assistantin, Josh.ai: n ja Apple Sirin kanssa. Kuuntelijat voivat käyttää Amazon Alexaa useisiin komentoihin, mukaan lukien eri mediasoittimien tulojen vaihtamiseen, kun taas Google Assistantin ja Applen Siri -sovellusten avulla voidaan säätää äänenvoimakkuutta, siirtyä seuraavaan kappaleeseen ja muihin. Josh.ai tarjoaa mukautettuille integraattoreille paremman hallinnan äänien integroinnista moniin olemassa oleviin älykkään kodin alustoihin.

Denonin uusi X-sarja tulee HEOS Built-in -sovelluksella varustettuna. HEOS:n avulla voit suoratoistaa musiikkia langattomasti yhteensopivien HEOS-komponenttien joukosta monista ilmaisista ja premium-streaming-palveluista, kuten Spotify, Pandora, Amazon Music HD, TuneIn, iHeartRadio, SoundCloud, SiriusXM, TIDAL ja paljon muuta. Voit myös nauttia suosikkimusiikistasi jokaisessa kodin huoneessa langattomasti. Toista sama kappale kaikissa huoneissa tai valitse eri kappale jokaiselle kytketylle huoneelle useiden suoratoistolähteiden avulla. Voit lisätä Denon Home -kaiuttimet useampaan huoneeseen ja hallita sitä kaikkia HEOS-sovelluksella. HEOS:n lisäksi Apple AirPlay 2 ja Bluetooth ovat tuettuja.

Uusien X-srjan vahvistimien suositushinnat ovat 799 – 2990 euroa
Lisätietoa valmistajan sivuilta