Ruotsalainen Dirac on esitellyt mobiililaitteille tarkoitetun Dirac Panorama Sound -teknologian, jonka tarkoitus on tuottaa immersiivinen audiokokemus kannettavien laitteiden kuten pienten kaiuttimien välityksellä. Tähtäimessä on erityisesti pelaajat ja Netflixin tapaisten suoratoistopalveluiden mobiilikäyttäjät.

Valmistajan mukaan ratkaisu poikkeaa kilpailijoiden vastaavista siinä, että se optimoi sekä impulssi- että taajuusvastetta luodakseen leveämmän äänikuvan lähekkäin asetelluista kaiuttimista. Apuna käytetään patentoitua äänikentän hallinta- ja synteesiteknologiaa, jolla voidaan erottaa oikea ja vasen kanava toisistaan ja suunnata ne kuuntelijan korviin.

Ensimmäinen uutta tekniikkaa käyttävä puhelin on kiinalaisen Smartisanin lippulaivamalli Nut R1, jossa on Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6,2 tuuman näyttö, kolme kameraa ja enimmillään teratavu tallennustilaa. Dirac tunnetaan parhaiten digitaaliseen signaaliprosessointiin perustuvasta huonekorjausratkaisustaan, jota käyttävät muun muassa Arcam, NAD, Emotiva ja ATI. Nähtäväksi jää, tuleeko tekniikka jossain vaiheessa myös tunnetumpien mobiilivalmistajien laitteisiin.

www.dirac.com