Uusi DJI Mavic Air 2 kopterikuvaamisen seuraavalle tasolle tarjoamalla edistyneitä ominaisuuksia pysyen kuitenkin näppärän pienikokoisena. Älykkäät kuvaustoiminnot ja erinomainen kuvanlaatu antavat mahdollisuuden tehdä ilmakuvauksista mestariteoksia. Turvallisempi ja älykkäämpi lento mahdollistaa kuvaamisen parantamisen samalla, kun nautit täysin luovasta prosessista. Ulkoisesti Mavic Air 2 muistuttaa hiukan Mavic Airia, mutta on aavistuksen suurempi. Kopteri on aikaisempien mallien mukaisesti helppo taitella kuljettamista varten kokoon.

DJI Mavic Air 2 kamera rakentuu Sonyn IMX586 kennon ympärille. Kenno mahdollistaa nelinkertaisen resoluution laskemalla pikseleitä virtuaalisesti vierekkäisien pikseleiden keskiarvosta. Kameralla voidaan ottaa myös jopa 48 megapikselin still-kuvia.

Usein vähälle huomiolle jäävä ominaisuus on HDR / HDR video, jonka avulla pienellä kennolla päästään jopa parempaan dynamiikkaan verrattuna isompaan, esim. 1″ kennoon. Toiminto valottaa videon jokaisen ruudun kahteen kertaan ja näistä yhdistetään lopullinen kuva. Tekniikka parantaa dynamiikkaa usean aukon verran jos sitä verrataan yhden valotuksen tekniikalla tuotettuun kuvaan. Tällä saadaan kirkkaiden ja tummien kohtien balanssia parannettua ilman että kirkas pää ei pala puhki tai tumma pää mene tukkoon.

Nykyiset kuvaustrendit suosivat erilaisia hidastuksia ja Mavic Air 2 kykeneekin tuottamaan 1080 p Full HD -videota kahdenkankertaisella ruutunopeudella (240 fps) jolloin lopputuloksena on videon hidastuksen lisäksi tasainen kameran liike. Vaihtoehtona on kuvata 4K -laadulla 60 fps ja hidastaa videota jälkikäteen editoinnin yhteydessä 4K 30 fps. Tämä tarkoittaa, että liike on tuplasti hitaampaa ja tässäkin etuna on kameran liikkeiden pehmentyminen.

Kohteen seuraaminen haastavissakin olosuhteissa onnistuu kehittyneen tekniikan avulla. Nyt Dronea voi lennättää esimerkiksi vaikka metsän keskellä ja se kykenee väistämään puita ja se seuraa kohdetta polkuja pitkin.

Focus Track Modes x 3 sisältää kolme valittavissa olevaa tilaa:

  • Spotlight 2.0. Pitää kohteen lukittuna tarkasti keskelle ruutua.
  • Point of Interest (POI) 3.0. Mode on tila, jossa drone pitää liikkuvan tai paikoillaan olevan kohteen keskellä ja samaan aikaan tekee valittua liikettä, esimerkiksi kaartaa kohteen ympärillä. Tässä tilassa drone ei tunnista esteitä liikkeen ollessa pääasiallisesti sivuttaista.
  • ActiveTrack 3.0. on kohteen seuraamistiloista kaikkein älykkäin. Siinä drone seuraa kohdetta ja samaan aikaan havainnoi ympäristöä väistäen esteet.

Uudistettu mobiililaitteen pidike kauko-ohjaimessa on käyttömukavuudeltaan suuri harppaus edellisiin DJI:n pidikkeisiin verrattuna. Mavic Air 2 tukee lisäksi Ocusync 2.0 tiedonsiirtoa jolloin laite on yhteensopiva mm. DJI Smart Controller -ohjaimen kanssa.

DJI Mavic Air 2 teknisiä ominaisuuksia:

Paino 570g
Ulkomitat min / max 140× 82 × 57 mm / 253 x 77 x 183 mm
Esteen tunnistus: eteen, taakse ja alas
Sisäinen muisti 8 Gb
Muistikortti: Micro SD (UHS-I)
Mobiilisovellus: DJI Fly app (Android / iOS)

Lentoaika: 34 min
Ohjaimen akunkesto: 240 min
Ohjaimen kantama: max noin 10 km (1080p/30fps Video Transmission)
Max lentomatka: noin 15-20 km
Max lentonopeus: 68.4 km/h – nopeudet 19 m/s (S-Mode), 12 m/s (P-Mode), 5 m/s (T-Mode)
Max nousunopeus: 4 m/s, lasku 5 m/s ja max lentokorkeus 5000m
Obstacle sensors tunnistaa ja väistää esteet

Kennon tyyppi: Sony IMX586
Videon tarkkuus: max 4K UHD 60 fps / 1080p 240fps
8K Hyperlapse Time-Lapse Video
HDR (still / video / panoraama)
Pakkaus: MP4 / MOV (MPEG-4 AVC/H.264, HEVC/H.265
Kuvien tarkkuus: (auto) max. 4000 x 3000 (12 megapikseliä)
Kuvien tarkkuus: (manual) max. 8000 x 6000 (48 megapikseliä)
Herkkyys: max ISO 6400

DJI Mavic Air 2 tulee myyntiin ensimmäisillä markkinoilla ja DJI:n omassa verkkokaupassa toukokuun alkupuoliskolla. Kuvauskopterin hinta on 849 euroa. Saatavilla on myös Fly More -paketti, joka sisältää lisäakkuja ja vaihtopropelleja. Paketin hinta on tällöin 1 049 euroa. DJI on varoittanut koronaviruspandemian voivan vaikuttaa Mavic Air 2:n saatavuuteen.

dji.com/fi