DJI Air 2S vie tuhannen euron hintaluokassa kuvauskopterien kameran suorituskyvyn ja hinta-laatusuhteen uudelle tasolle. Erinomainen kuvanlaatu, lentämisen turvallisuus ja helppokäyttöisyys tuovat huipputason ilmakuvaamisen yhä useamman ulottuville. Vain 595 grammaa painava ja pieneen tilaan taittuva kuvauskopteri on helppo ottaa mukaan kaikkialle.

DJI on ottanut merkittäviä askeleita sekä lentoturvallisuuden että kuvanlaadun kehittämisessä, sillä molemmat ominaisuudet ovat kopteriharrastuksen keskiössä. Laadukkaalla ja monitoimisella kameralla voidaan ottaa laadukkaita ja tarkkoja valokuvia sekä kuvata hienoja videoita lennätyksen aikana. DJI Air 2S -kopterin 20 megapikselin kamera on varustettu yhden tuuman CMOS-kuvakennolla. Korkeatasoisen kuvakennon ansiosta kamera suoriutuu erinomaisesti myös hämärässä valaistuksessa ilman tyypillistä kuvan rakeutumista. Kymmenen miljardin sävyn 10-bittinen Dlog-M-väriprofiili tuo kuvat ja videot eloon häkellyttävän upeasti.

Videokuvaa kamera kykenee taltioimaan ultrateräväpiirtoisella 4k-tarkkuudella 60 kuvan sekuntivauhdilla ja tätäkin tarkemmalla 5,4 k -tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa. Videokuva tallentuu H.265-videoformaatissa, joka mahdollistaa monipuoliset värisäädöt jälkikäsittelyssä. H.264-formaattiin verrattuna tämä sisältää enemmän tietoa pienemmässä tiedostokoossa.

Teknisesti korkealaatuisen kameran apuna ovat monipuoliset kuvausominaisuudet ja kamerateknologiat. MasterShots-ominaisuus auttaa kuvaajaa rajaamaan kohteen automaattisesti ja käsittelemään kuvaa erilaisten asetusten pohjalta. Tämän ansiosta korkeatasoisia valokuvia on helppo ottaa kesken lennätyksen automatiikan helpottaessa sekä otoksen kuvaamista että käsittelyä. Myös kehittynyt seurantatekniikka, valaistusasetukset ja HDR-kuvanparannusominaisuudet auttavat valo- ja videokuvauksessa. Automatiikan ansiosta värit tallentuvat tarkasti ja tasapainoisesti taaten entistä dynaamisemman lopputuloksen. RAW-tallennusmuodon ansiosta kuvia ja videota voidaan jälkikäsitellä monipuolisesti. Halutessaan kuvamateriaalin voi tallentaa suoraan JPG-muotoon, jolloin tallenteet on helppo jakaa suoraan esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Ammattimaisen videomateriaalin tuottaminen on vaivatonta FocusTrack-seurantatilojen avulla. Näistä ActiveTrack 4.0 takaa kohteiden seuraamisen esteitä välttäen sujuvammin kuin koskaan. Parempi kopterin reititys ja tarkempi kadonneiden kohteiden ennakointi pitää kohteen kuvan keskellä, vaikka se olisi välillä esteiden takana. Spotlight 2.0 mahdollistaa kameran kohdistamisen kohteeseen, vaikka kopteri lentää vapaasti ohjaajan haluamaan suuntaan. Point of Interest 3.0 seuraa kiinnostavaa kohdetta entistä tarkemmin kopterin kiertäessä kohteen ympärillä.

Kuvauskopterin ja ohjaimen välinen yhteys on myös entistä luotettavampi OcuSync 3.0 -tekniikan ansiosta. Ohjaaja voi lennättää kopteria 31 minuuttia ja 18,5 kilometriä yhdellä latauksella enintään 68 kilometrin tuntinopeudella. Lentäminen on myös aiempaa turvallisempaa, koska kuvauskopteri ehkäisee törmäykset edestä, takaa, alta ja yläpuolelta. Kehittyneen APAS 4.0 -järjestelmän ansiosta esteiden väistely onnistuu entistä paremmin myös kovassa vauhdissa. Lisäksi DJI Air 2S hyödyntää alan johtavaa AirSense-turvallisuustekniikkaa. Sen avulla kopteri saa lentotiedot alueella liikkuvista ADS-B-signaalia käyttävistä lentokoneista ja helikoptereista. Tämän tiedon perusteella nämä ilmaistaan selkeästi DJI-sovelluksen kartalla, jonka lisäksi sovellus ilmaisee varoitukset graafisesti ja äänin.

Kuvauskopterin peruspaketin mukana toimitetaan käsiohjain, kopterin ladattava akku, ylimääräiset roottorilavat sekä kaikki lennättämiseen ja käyttöön tarvittavat työkalut ja johdot. DJI Air 2S Fly More Combon ksisältää kaikki peruspaketin varusteet sekä lisäksi kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä, kantolaukun ja ND4/8/16/32-linssisuodattimet.

Suositushinta: peruspaketti 1029 euroa, Fly More Combo 1349 euroa.
Lisätietoa: dji.com/fi/air-2s