ELAC on esitteli jo alkuvuodesta uuden kaiutinsarjan ja tässä kuussa se alkaa hiljalleen valua markkinoille. Nimeksi uutuudelle on annettu Adante (ei siis musiikkitermi “andante”).

Sarjaan kuuluvat AS-16-jalustakaiutin, AC-61-keskikaiutin, AF-16-lattiakaiutin. Tavoitteena sarjan suunnittelussa on ollut nostaa kaiuttimien äänenlaatu hintaluokassaan uudelle tasolle. USA:ssa hinnat sijoittuvat 2 000–5 000 dollarin tietämille.

Bassontoisto on ratkaistu tavallisesta poikkeavalla tavalla. Kotelon sisällä on 6,5-tuumainen bassoelementti, jonka edessä on ulkoseinässä näkyvä kahdeksan tuuman passiivisäteilijä.

Kotelo on muutenkin tavallista monimutkaisempi, sillä myös keskiääni/diskanttielementti on eroteltu basso-osastosta erilliseen lokeroonsa. Elementti on kooltaan 5,5-tuumainen ja sisältää puhekelan sisään asennetun diskantin. Kaiutinliitännät mahdollistavat kaksoisjohdotuksen tai vaihtoehtoisesti bi-ampin.

Saatavana on myös 1200-wattinen ASW-121-aktiivisubbari. Siinä on kaksi 12-tuumaista alumiinielementtiä ja sitä voi esimerkiksi ohjata bluetoothin kautta matkapuhelimella.

Lisävarusteena on saatavilla myös kaiuttimille suunnitellut telineet.

www.elac.com