The Guardian Angel – Suojelusenkeli on Arto Halosen ohjaama tositapahtumiin perustuva elokuva 1950-luvulla Tanskassa tapahtuneista hypnoosimurhista.

Rikostutkija Anders Olsen (Pilou Asbæk) pyöräilee pitkin Kööpenhaminan katuja. Matkallaan hän poikkeaa kirjakaupassa pussailemassa raskaana olevaa vaimoaan Marieta (Sara Soulié) ja todistaa seuraavassa hetkessä pankkiryöstöä, jossa ryöstäjä (Cyron Melville) ampuu kaksi virkailijaa. Olsen lähtee ryöstäjän perään, ja polkupyörätakaa-ajon päätteeksi ryöstäjä pidätetään.

Tapauksessa on Olsenin mielestä alusta asti jotakin outoa, ja silminnäkijöiden mukaan ryöstäjä toimi kuin transsissa. Olsen haluaa syytetyn tunnustuksesta sekä kollegoiden naljailuista sekä vastustuksesta huolimatta selvittää jutun perinpohjaisesti ja pyytää avukseen tunnetun hypnoosiin erikoistuneen psykiatrin, tohtori Dabrowskin (Rade Šerbedžija).

Arto Halosen ohjaama elokuva on herkullisine mielen manipulointi -teemoineen hyvin perinteinen psykologinen trilleri, jonka parasta antia on kuitenkin huolellisesti rakennettu 1950-luvun maailma ja muoti interiööreineen sekä asuineen.

Näyttelijäntyöt ovat tasaisia ja varmoja. Pilou Asbæk kurtistelee uskottavasti työhönsä liikaakin upottautuvana Olsenina, mutta erityisen suvereeni on Josh Lucas elokuvan pääpahiksena, niljakkaana manipuloinnin mestarina Bjørn Schouw Nielseninä.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 29.3.2018
Genre: Draama, jännitys
Ohjaus: Arto Halonen
Pääosassa: Pilou Asbæk, Sara Soulié, Josh Lucas
Maa: Tanska, Suomi, Kroatia