Elon Musk on perustanut uuden tekoälyyn keskittyvän yrityksen, jonka nimi on X.AI. Yhtiö, joka arkistojen mukaan rekisteröitiin viime kuussa ja on tällä hetkellä Muskin johtamana ja Muskin perhetoimiston johtaja Jared Birchall sen sihteerinä.

Huhut Muskin tekoälyyrityksen perustamisesta ovat liikkuneet jo päiviä, ja Business Insiderin raportti paljasti, että Musk oli ostanut tuhansia grafiikkaprosessoriyksiköitä tulevaa generatiivista tekoälytuotetta varten. Financial Times kertoi vastaavasti, että Musk suunnitteli perustavansa tekoälyfirman kilpailemaan Microsoftin tukeman OpenAI:n kanssa. Muskin kerrottiin jopa hakeneen rahoitusta SpaceX:n ja Teslan sijoittajilta yrityksen käynnistämiseksi.

Kun Muskilta kysyttiin Twitter Spaces -haastattelussa kaikista ostamistaan grafiikkasuorittimista, hän ei maininnut suunnitelmistaan rakentaa tekoäly-yritystä, vaan totesi, että “näyttää siltä, että kaikki ostavat grafiikkasuorittimia tällä hetkellä”. 

Musk on avoimesti vastustanut OpenAI tekoälyjärjestöä, jonka hän perusti vuonna 2015, mutta josta hän lähti pois vuonna 2018. Lähiaikoina OpenAI:sta on tullut valtavan tunnettu ChatGPT sekä GPT-4 teknologian myötä. OpenAI:n julkisuus on osittain vastuussa Microsoftin ja Googlen nykyisestä pyrkimyksestä integroida tekoälytyökaluja syvemmin moniin tuotteisiinsa.

Financial Times