Kiinalainen FiiO on julkistanut uuden K7 -dacin/kuulokevahvistimen työpöytäkäyttöön. Vuonna 2007 perustettu yritys on alun perin Oppon aiempien asiantuntijoiden perustama. Oppo on muun muassa OnePlus-puhelinmerkin taustalla. FiiO tunnetaan parhaiten juuri da-muuntimistaan, musiikkisoittimistaan, kannettavista kuulokevahvistimistaan ja kuulokkeistaan.

Sisääntuloliitäntöinä on usb, optinen, koaksiaalinen ja rca. Signaalitie on balansoitu, ja kanavat on koko matkalta erotettu toisistaan läpikuulumisen ehkäisemiseksi. Da-muunnoksesta huolehtii kaksi Velvet Sound AKM AK4493S -piiriä, yksi molemmille kanaville. Sen jälkeen vuorossa on alipäästösuodin, äänenvoimakkuuden säätö, puskurivahvistin, esivahvistin ja kuulokelähtö. Lähtöliitäntöinä on 6,3 millimetrin balansoimaton ja 4,4 millimetrin balansoidut lähdöt. Virransyötöstä huolehtii ulkoinen 12 voltin virtalähde.

Da-muunnin pystyy 32 bitin ja 384 kilohertsin pcm-laatuun ja 11,2 megahertsin dsd-laatuun. XMOS XUF208 -dekooderipiiri pitää huolta aikatarkkuudesta. Vahvistimina on kaksi kappaletta THX AAA 788+:aa, joiden luvataan ajavan vaivatta niin matala- kuin korkeaimpedanssisia kuulokkeita. Etupaneelissa on säädöt gain-tasolle, joten vahvistin on helppo sovittaa erilaisille kuulokkeille sopivaksi. Tehoa irtoaa lupausten mukaan 560 milliwattia 300 ohmin kuormalla ja yhden prosentin säröllä. 32 ohmin kuormalla tehoa riittää 2 000 milliwattia vastaavalla säröllä.

Hinta ja saatavuus Suomessa eivät ole toistaiseksi tiedossa.

fiio.com

hifitalo.fi