Uutisoimme Focalin aikeista esitellä Münchenin High End Show’ssa toukokuussa uusia laitteita 40-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Synttärisankari ei kuitenkaan malttanut olla esittelemättä jo etukäteen aktiivista F40th-autohifisarjaansa.

Siihen kuuluu kaksi kuusituumaista Flax-voileipäkartiolla varustettua basso/keskiäänielementtiä, jonka jatkuva teho on 80 wattia. Yksi 10 tuuman subbarielementti kaksoispuhekelalla ja Flax-kartiolla. Sen jatkuvaksi tehoksi ilmoitetaan 600 wattia. Diskanteista huolehtii puolestaan kaksi käänteisellä beryllium-domella varustettua elementtiä. Flaxin ja berylliumin yhdistelmä on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla autoihin.

Tehoista vastaa maltillisesti mitoitettu viisikanavainen FPX 5.1200-vahvistin, joka tarjoilee diskanteille 2 x 75 wattia, basso/keskiäänielementeille 2 x 120 wattia ja subbarille 1 x 720 wattia jatkuvaa tehoa. Lisäksi on vielä DSP FSP-8 -signaaliprosessori, joka on optimoitu yli kahdeksalle kanavalle. Siinä on optinen sisääntulo ja sen luvataan yltävän 24 bitin ja 192 kilohertsin äänenlaatuun. Settiin kuuluu kaukosäädin.

Sarja tulee markkinoille huhtikuussa 2019.

www.focal.com

www.hifitalo.fi