Ranskalainen Focal on lisännyt kaksi uutta kaiutinta Utopia III Evo -lippulaivasarjaansa: Grande Utopia EM Evo ja Stella Utopia EM Evo. Ne sijoittuvat nykyisten Maestro Utopia Evon ja Scala Utopia Evon yläpuolelle. Esittely tapahtui Münchenin parhaillaan käynnissä olevassa High End Show’ssa.

Kaiutinelementtejä on kehitelty aiempaa jäykemmäksi alumiinisilla vahvikkeilla. Keskiäänisten ripustuksen luvataan vähentävän säröä ja parantavan vaihetoistoa. Jakosuodin on myös suunniteltu uudelleen ja päivitetty uusilla komponenteilla.

Grande Utopia EM Evo on nelitiekaiutin, jossa on 400 mm kokoinen elektromagneettinen bassoelementti, 270 mm kokoinen basso/keskiäänielementti, kaksi 165 mm keskiäänistä, joissa on aiemmista malleista tuttu voileipärakenteinen W-kartio sekä berylliumdiskantti ylösalaisin käännetyllä kalotilla.

Pienikokoisempi Stella Utopia EM Evo on kolmiteinen. Siinä ei ole basso/keskiäänielementtiä, ja bassoelementti on 330 mm kokoinen.

Kaiuttimet tulevat saataville syyskuussa ja hinnoiksi on ilmoitettu Grande Utopia EM Evolle 180 000 euroa ja Stella Utopia EM Evolle 100 000 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, metallinsininen, tuhkanharmaa ja British Racing Green.

www.focal.com

www.kruunuradio.fi

Päivitys 14.5.2018 klo 14.54 – päivitetty dollarihinnat eurohinnoiksi.