Focal on julkistanut eilen Kaliforniassa NAMM-messuilla kahdet uudet kuulokkeet. Sekä Focal Listen Professional että Focal Clear Professional ovat ääniammattilaisille suunniteltuja versioita tutuista perusmalleista.

Ulkoisesti niissä herättävät huomion viininpunaiset samettia muistuttavat pehmusteet kuulokeosissa ja sangassa. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota toiston lisäksi mukavuuteen. Mukavuus onkin tärkeää etenkin ammattikäytössä, jolloin kuuntelusessiot saattavat kestää tuntikausia. Muuten kuulokkeet ovat mustat. Molempien mallien luvataan tulevan markkinoille ainakin maailmalla jo ensi kuussa. Hinta tulee olemaan hieman korkeampi kuin perusmalleissa, jotka maksavat Suomessa 249 € ja 1 499 €.

Enemmän peruskäyttäjälle suunniteltujen Listen Professionalien mukana tulee tukeva kantolaukku matkustusta varten. Uutta ovat esimerkiksi kuuloke-elementtien kalvot. Toistoa kehutaan tarkaksi, hintaisekseen yllättävän dynaamiseksi ja luonteeltaan puoliavoimia kuulokkeita muistuttavaksi.

Referenssikuulokkeiden laitaa edustava Clear Professionalit ovat avointa mallia. Niiden luvataan olevan toistoltaan neutraalit ja pystyvän paljastamaan hienovaraisimmatkin sävyt koko äänispektriltä. Kova laukku kuuluu pakettiin siinäkin. Johtovaihtoehtoja on kolme. 1,2 metrinen miniplugijohto mobiilikäyttöön sekä kaksi kolmemetristä johtoa. Toisessa niistä on plugiliitäntä, toisessa neljänapainen xlr-liitäntä. Johdin on happivapaata kuparia.

www.focal.com

www.kruunuradio.fi