Focal on julkistanut kuulokemallistonsa kärkipäähän uudet Stellia-kuulokkeet. Ne ovat Focalin järjestyksessä toiset suljetut kuulokkeet. Viime vuonna esiteltyihin Elegia-malleihin verrattuna ne ovat kuitenkin aivan eri hintaluokkaa.

Kuulokkeet on suunniteltu kotikäyttöön ja reissun päälle. Uudistetuissa kuuloke-elementeissä on M-kirjaimen muotoinen berylliumdome. Puhekela puolestaan on kuparia. Kuulokkeissa on venttiilit, jotka auttavat toistoa yltämään alemmas. Taajuusalueeksi ilmoitetaankin 5–40 000 hertsiä. Äänen luvataan olevan bassotaajuuksilla artikuloivaa ja ylimmissä taajuuksissa yksityiskohtaista. Impedanssi on highend-kuulokkeille maltillinen 35 ohmia, joten niiden voi odottaa olevan melko mobiiliystävälliset.

Stellia-kuulokkeissa on muistivaahdolla täytetyt nahkaiset pehmusteet. Sangan suunnittelussa on otettu vaikutteita Utopia-kuulokkeista. Mukana tulee kova kangaspäällysteinen kuljetuskotelo on viimeistelty kuulokkeiden kanssa sävy sävyyn mokan ja konjakin väriseksi, sekä kolmen metrin kaapeli plugijohdolla ja 1,2 metrin kaapeli miniplugijohdolla.

Hinta on Suomessa 3 000 euroa ja kuulokkeet tulevat saataville helmikuussa. Kuulokkeiden kaveriksi suositellaan Arche-dacia, jonka Focal myös julkisti.

www.focal.com

www.kruunuradio.fi