Focal Chora sarja uusitui kokonaan jokin aika sitten. Nyt sarja on täydentynyt uusilla kotiteatterimalleilla ja subwooferilla: Chora 826-D Dolby Atmos etukaiuttimet, Chora Center keskikanava, Chora Surround-kaiuttimet ja Chora subwoofer.

Mallistossa nyt siis myös Dolby Atmos -ylääänitoiston tuottavat uudet pääkaiuttimet.
Focal Chora sarjan lippulaivamalli 826-D sisältää kaiuttimen yläosaan sisäänrakennetun Dolby Atmos kattoheijastuskaiuttimet. Atmos kaiuttimen ja yhteensopivan vahvistimen avulla saadaan katosta peilaavaa ääniheijastusta hyväksikäyttäen toistettua vaikuttava korkeus ja tilaääni, joka kuulostaa tulevan suoraan kuuntelijan yläpuolelta, ilman että kattoon asennetaan erillisiä Atmos kaiuttimia. Atmos-kaiutin on rakenteeltaan omaan koteloon rakennettu laajakaistakaiutin 5-tuuman elementillä. Iso elementti tuottaa kapeamman säteilykuvion ja ääni saadaan näin kohdistettua suoraan kattoon, mistä se leviää kuuntelutilaan.

Chora 826-D on Chora sarjan lippulaiva. Suuren kotelon ja kolmitierakenteen avulla 826-mallin äänessä on vakavasti otettavaa auktoriteettia. Korkea herkkyys (91 dB/W) tuottaa paljon ääntä jo pienemmälläkin vahvistimella.

Choran uusittu kaunis kotelorakenne tarjoaa hintaluokansa hienoimman viimeistelyn ja laadun. Kaksivärinen viimeistely antaa kaiuttimelle modernin ulkoasun. Hintaan sisältyy magneettiset elementtisuojat.

Focal Chora 826-D suositushinta on 1790 €/pari


Tekniset tiedot:
Tyyppi: 3-tie bassorefleksi jalustakaiutin
Elementit: 1x 165 mm Slatefiber keskiääni + 2x 200 mm Slatefiber bassoelementti + 25 mm TNF Al/mg inverted dome diskantti
Herkkyys: 91 dB/W
Toistoalue: 48 Hz – 28 kHz (+/-3 dB)
Alarajataajuus: 39 Hz (-6 dB)
Nimellisimpedanssi: 8 ohmia
Minimi-impedanssi: 2,9 ohmia
Suositeltu vahvistinteho: 40-200 W
Jakotaajuudet: 270/2700 Hz
Atmos kaiutin: 135 mm laajakaista
Toistoalue: 100 Hz-20 kHz
Paino: 24 kg
Mitat: 113 x 34 x 48 cm

Maahantuonti ja lisätietoja: Kruunuradio