Focal-kaiuttimien ja Naim-vahvistimien ja -yhdistelmälaitteiden maahantuonti on siirtynyt niitä pitkään luotsanneelta Kruunuradiolta Simex Oy:lle, jonka koko osakekanta on taas enemmän tai vähemmän samassa yhteydessä myyty kokonaisuudessaan puolalaiselle Horn Distribution S.A. -yhtiölle. Simex todennäköisesti jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta Horn Distibutionin tytäryhtiönä.

Simex Oy on suomalainen jo vuonna 1957 perustettu yritys, joka on nykyään monien audiomerkkien maahantuoja. Simexillä on edustuksessaan lukuisia merkkejä niin kotiäänentoiston kuin autohifinkin puolelta ja laitteista tarvikkeisiin. Muun muassa Audison, Denon, German Physiks, JVC projektorit, Lenco, McIntosh, Melco, Meze Audio, Polk Audio, Q Acoustics, QED, Supra ja Zenec. Lisäksi yhtiöön kuuluu oma Autostudio-autohifimerkki ja hifiliikkeet sekä autostudio.fi-verkkokauppa.

Horn Distribution on puolalainen konserni, joka toimii suoraan ja osittain tytäryhtiöiden kautta Euroopassa kaikkiaan 13 maassa (useissa Itä-Euroopan maissa, mutta myös mm. Saksassa, Sveitsissä ja Italiassa). Kyse on siis suuresta toimijasta sillä Horn Distributionilla on edustuksessa peräti 52 tuotemerkkiä! Mainittakoon edellä mainittujen lisäksi muun muassa B&W, Classe, Dali, Marantz, Sonus Faber jne… Mukana myös yllättäen Alpine-autohifituotteet

Saa nähdä mitä tapahtuu monen tutun merkin suomalaisille edustuksille ja maahantuojille? Siirtyvätkö ne nyt tälle uudelle toimijalle ja keskittyykö ala yhä enemmän vain harvojen ja riittävän suurien ulkomaisten toimijoiden käsiin?