Fujifilm on julkistanut uuden peilittömän X-T100-järjestelmäkameran. Se on kooltaan kompakti ja hinnaltaan varsin edullinen, mutta sisältää vakuuttavia ominaisuuksia.

APS-C-kokoinen kuvakenno on tarkkuudeltaan 24,2 megapikseliä. Se ei kuitenkaan ole Fujifilmin kalliimmista malleista tuttu X-Trans-kenno. Kennon herkkyys on ISO 200 – 12 800, ja se on laajennettavissa ISO 51 200 -arvoon asti. Siinä ei ole optista alipäästösuodinta. Kennon luvataan toistavan erityisesti lämpimiä ihonsävyjä, kirkkaansinisen taivaan tai luonnon vihreitä sävyjä. Kamera osaa tunnistaa kohteita ja muuttaa sen perusteella asetuksia. Oman säväyksensä tuovat 11 filmisimulaatiota ja 17 filtteriä.

Kamera pystyy kuvaamaan hdr:ää, 4k:ta multifokustilassa, panoraamaa, ajastettua time lapse -videota ja korkeanopeusvideota. Sähköisen sulkimen nopein aika on 1/32 000 sekuntia. Säätöjen tekeminen sujuu valintapyörillä ja kosketusnäytöllä. Kamerassa on sähköinen etsin ja kallistettava kosketusnäyttö. Kuvia pystyy jakamaan jatkuvan bluetooth-yhteyden avulla mobiililaitteisiin. Lisäksi iOS- ja Android-mobiililaitteille on ladattavissa sovellus, jolla voi siirtää kuvia langattoman verkkoyhteyden kautta myös valokuvaustilasta.

Automaattitarkennus yhdistää vaiheen- ja kontrastintunnistuksen, ja sen toiminnan luvataan olevan nopeaa ja luotettavaa. Tarkennus osaa tarkentamaan kuvattavan silmään. Akun luvataan riittävän 430 kuvaan. Matkalla kätevä ominaisuus on, että kameraa voi ladata usb-liitännän kautta. Kameraan pystyy liittämään myös ulkoisen mikrofonin.

Kamera tulee saataville kesäkuussa 2018 mustana ja hopeisena. Pelkän rungon hinta on 629 euroa ja yhdessä XC15–45mm F3.5–5.6 -kittinä 729 euroa. Kamera on yhteensopiva XF-kiinnitteisten objektiivien kanssa.

www.fujifilm.eu/fi