Fujifilm on esitellyt uuden XF10-pokkarikameran. X70-mallin seuraajassa on 24 megapikselin kenno, jossa ei käytetä Fujifilmille tavallisempaa X-trans-tekniikkaa vaan sen sijaan Bayer-suodatinta. Polttovälejä on edeltäjän tapaan tasan yksi eli kinovastaavuudeltaan 28 millimetriä. Valovoimaa linssillä on f/2,8.

4K-kuvaus onnistuu myös mutta vain 15 ruudun sekuntitahdilla. Kosketusnäyttö on edelleen paikallaan, mutta se ei ole nyt kääntyvä. Sen kaverina on myös monista tuoreemmista Fujifilm-kameroista tuttu joystick tarkennuspisteen valintaa varten. Myöskään salamakenkää, ristiohjainta ja aukon valitsinrengasta ei ole. Painoa on saatu pudotettua edeltäjämalliin verrattuna. Uutuus painaa 280 grammaa, kun edeltäjän paino oli 340 grammaa.

Kiintoisana ominaisuutena kamerassa on 1:1-kuvasuhdetila, jolla voi tavoitella Instagramia, pikakameraa tai vaikka 6 x 6 -filmiä mukailevaa kompositiota. Kamera tukee bluetooth low energyä, jonka ansiosta kuvia voi siirtää automaattisesti kuluttamatta kohtuuttomasti virtaa.

Värivaihtoehdot ovat musta ja samppanja. Valmistaja lupailee kameraa kauppoihin elokuussa ja Yhdysvalloissa hinta on noin 500 dollaria.

Samalla Fujifilm myös esitteli täydennyksiä järjestelmäkameroiden linsseihin. Fujinon XF 200mm F2 tarjoaa pitkää polttoväliä ja valovoimaa samassa paketissa.

Fujifilm XF 8-16mm F2.8 taas tarjoaa ultralaajakulmaisen vaihtoehdon.

Yhtiö päivitti myös roadmapinsa, joka kertoo Fujifilmin suunnitelluista linssiuutuuksista. Sen voi nähdä alta.

www.fujifilm.com