Fyne Audio on esitellyt ensimmäiset kotikäyttöön tarkoitetut asennuskaiuttimensa. Uutuuksiin kuuluu kaksi mallistoa ja viisi kaiutinmallia.

Edullisempi FA300iC-mallisto on saanut vaikutteita F300:n teknologiasta ja akustiikasta. Mallistoon kuuluvat kuuden tuuman elementillä varustettu FA301iC ja kahdeksan tuuman FA302iC. Tehonkestot ovat 100 wattia ja 120 wattia, herkkyys 89 ja 90 desibeliä wattia kohden.

Niitä yhdistävät monikuituiset basso- ja keskiäänielementit sekä 25 millimetrin polyesteridome. Basso- ja diskanttielementeissä on FyneFlute-ripustukset ja diskantti on käännettävissä 20 asteen verran.

Mallien mukana tulee matalaprofiilinen ja pyöreä magneettigrilli, jonka voi maalata haluamansa väriseksi. Mukana tulee myös harsokangas elementtien kätkemiseksi. Neliskanttinen grilli on saatavilla erikseen.

FA500iC puolestaan on saanut vaikutteita F500:sta. Siinä on käytetty IsoFlare-elementtejä, joissa diskantti sijaitsee bassoelementin keskellä. Malleja on kolme. FA512iC:ssä on kuuden tuuman elementti ja FA502iC:ssä on kahdeksan tuuman elementti. Jälkimmäisestä on tarjolla myös FA502iC LCR, jossa elementin voi kääntää 15 asteen kulmaan esimerkiksi kotiteatterikäyttöä varten.

Kaiuttimet voi asentaa niin seinään kuin kattoonkin. Muiden FA500iC-sarjan kaiuttimien mukana tulee maalattavat pyöreät ja neliskanttiset grillit, mutta LCR-mallin mukana tulevat ainoastaan pyöreät.

Molempien mallistojen kaiuttimien mukana tulevat asennustarvikkeet. Hinnat ja saatavuus Suomen osalta eivät ole selvillä.

www.fyneaudio.com

www.seastone.audio/fi