Garmin on esitellyt uuden Forerunner 55 GPS-juoksuälykellon, joka on suunniteltu Garminin mukaan kaikentasoisille juoksijoille, mutta aivan erityisesti aloitteli­joille.
Juoksu- tai kävelysuoritus käynnistetään yhdellä painalluksella, minkä jälkeen laite mittaa ja näyt­tää aikaa, matkaa, nopeutta, vauhtia ja sykettä. Forerunner 55:ssä on kattavat juoksutiedot, päivittäin ehdotetut harjoitukset, urheilusovelluksia muihin lajeihin ja paljon muuta.

Kattavat ominaisuudet

Kellon GPS mittaa matkaa ja aikaa sekä näyttää sijainnin. Rannesykeanturi näyttää sykkeen 24/7. Jatkuva aktiivisuudenseuranta mittaa askelmäärää, kalorinkulutusta, unta, jne.
Päivittäin ehdotettujen harjoitusten ansiosta arvailun voi jättää treenatessa väliin. Laite ehdottaa teholtaan erilaisia harjoituksia harjoitteluhistorian, kuntotason ja palautumisajan perusteella
Juoksijan suorituksiin ja tavoitteisiin mukautuvat Garmin Coach-harjoitusohjelmat tarjoavat ammatti­tasoista opastusta. Sisältää maksuttomat harjoitusohjelmat 5 km:n, 10 km:n ja puoli­mara­ton­matkoille. Turvaominaisuuksilla kellon käyttäjä pystyy lähettämään sijaintinsa sisältävän viestin yhteyshenkilöille

PacePro-toiminto auttaa juoksijoita jakamaan voimansa oikein valitulla matkalla tai reitillä. Loppuaika-arviossa juoksija voi valita juoksumatkan ja tarkistaa arvioidun loppuajan laitteen näytöltä. Vauhtihälytykset näyttävät, milloin juoksija on tavoitevauhtialueensa ulkopuolella. Ominaisuus auttaa parantamaan juoksukuntoa.

Vaihtelua harjoittelurutiineihin saa Forerunner 55-älykellon urheilusovelluksilla, lajeina mm. rata- ja virtuaalijuoksu, allasuinti, pilates, HIIT-harjoitukset, jne.
Jokaisen harjoituksen jälkeen laitteen palautumisavustin kertoo, kuinka pitkän lepoajan tarvitset ennen seuraavaa koitosta.

Jatkuvaa seurantaa

Jatkuvaan käyttöön tarkoitettu Forerunner 55 sisältää suuren määrän Garmin Firstbeat Analytics:n tuottamia hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. Laitteen käyttäjät voivat seurata stressitasoaan, asettaa rentoutusmuistutuksia lyhyitä hengitysharjoituksia varten, seurata kehon energiatasoa Body Battery-toiminnon avulla tietääkseen, milloin kannattaa treenata ja milloin levätä, ja tarkistaa, miten tehominuu­tit jakautuvat päivän aikana. Naiset voivat lisäksi seurata kuukautiskiertoa tai raskautta sekä kirjata oireita, perehtyä liikunta- ja ruokavaliovinkkeihin, jne. Garmin Connect-sovelluksessa.

Forerunner 55:n akku kestää pitkään, älykellotilassa akun luvataan ketävän jopa 2 viikkoa ja GPS-tilassa 20 tuntia. Forerunner 55 on saatavissa mustana, valkoisena tai aqua-sinisenä suositushintaan 219 euroa. Saatavuus: kesäkuu 2021.

Lisätietoja Forerunner-kellomallistosta.


Garmin esittelyvideo: