Garmin esitteli uuden Instinct-älykellon, jossa on panostettu etenkin paikannusominaisuuksiin ja kestävyyteen.

Kestävyydestä kertoo kellon saama Yhdysvaltojen armeijan MIL-STD-810G-sertifikaatti lämmön-, iskun- ja vedenkestävyydelle. Kellon kanssa voi sukeltaa sadan metrin syvyyteen. Runko on kuituvahvisteista polymeeriä. Näyttölasi on kemiallisesti karkaistu ja naarmuuntumaton. Mustavalkoisen näytön tarkkuus on 128 x 128 pikseliä ja sen pitäisi oleman helposti luettavissa myös kirkkaalla säällä korkean kontrastinsa ansiosta. Ranneke puolestaan on silikoninen ja hiostamaton.

Kello on varustettu tavallista järeämmillä paikannusominaisuuksilla eli gps:llä, glonassilla ja Galileolla. Lisäksi löytyy kolmiakselinen kompassi, barometrinen korkeusmittari ja rannesykemittari. Kellolla voi seurata aktiivisuutta, askelia, matkaa sykettä, unta, stressiä, minkä lisäksi siinä on urheilusovelluksia.

Matkan pystyy suunnittelemaan etukäteen Garmin Explore -sovelluksen avulla ja lähettämään sen kelloon. Instinctissä on TracBack-toiminto, joka opastaa käyttäjän takaisin aloituspisteeseen. Kello näyttää myös puhelimen ilmoitukset. Garmin ilmoittaa akun kestävän älykellotoiminnoilla 14 päivän ajan. Kun gps-paikannus on päällä, niin akunkestoksi luvataan 16 tuntia. Säästeliäämmin gps:ää käyttävässä UltraTrac-virransäästötilassa virtaa saattaa riittää 40 tunnin ajan.

Kellon värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja oranssi. Hinta valmistajan verkkokaupassa on 319 euroa. Värivaihtoehdot ovat Graphite, Tundra ja Flame Red.